Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπι Κόλτρεϊν, ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Χάγκριτ στα Χάρι Πότερ

Τα συγκινητικά μηνύματα του ίδιου του «Χάρι Πότερ» και της συγγραφέως J.K. Rowling.

Article featured image
Article featured image


Ο γεννημένος στη Σκωτία ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν, ο οποίος υποδυόταν τον ρόλο του Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, πέθανε σε ηλικία 72 ετών, μετέδωσε χθες το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA Media, επικαλούμενο την ατζέντη του.

Ο Βρετανός ηθοποιός, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Άντονι Ρόμπερτ Μακ Μίλαν, γνωστός παγκοσμίως για τον ρόλο του μάγου ημιγίγαντα Χάγκριντ, από τις ταινίες του Χάρι Πότερ, πέθανε χθες στο νοσοκομείο Φορθ Βάλεϊ Ρόγιαλ στο Λάρμπρετ της Σκωτίας, ανακοίνωσε η ατζέντης του Μπελίντα Ράιτ, ευχαριστώντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του.

Σε δήλωσή της, είπε: «Ο πελάτης και φίλος μου Robbie Coltrane πέθανε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Ο Ρόμπι ήταν ένα μοναδικό ταλέντο.

Πιθανώς θα τον θυμούνται καλύτερα στις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, ένας ρόλος που έφερε χαρά σε παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας πολλές επιστολές από θαυμαστές κάθε εβδομάδα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Οι θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ γράφουν επίσης για να επικροτήσουν τον ρόλο του στο GoldenEye και το The World Is Not Enough.

Προσωπικά θα τον θυμάμαι ως έναν σταθερά πιστό πελάτη. Εκτός από υπέροχος ηθοποιός, ήταν ευφυής, εξαιρετικά πνευματώδης και μετά από 40 χρόνια υπερηφάνειας που με αποκαλούσαν ατζέντη του, θα μου λείψει».

Ο ηθοποιός ήταν πολύ αγαπητός στα παιδιά σε όλο τον κόσμο για της ερμηνεία του καλοσυνάτου, αδέξιου ημιγίγαντα με την πλούσια γενειάδα Ρούμπεους Χάγκριντ, ο οποίος βοηθά τον νεαρό μάγο Χάρι Πότερ και τους φίλους του στις περιπέτειές τους στη σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια.

Στην πραγματικότητα, είχε ύψος 1.86μ αλλά για τις ανάγκες της ταινίας τα ειδικά εφέ έδιναν την εντύπωση ότι ήταν πολύ πιο ψηλός.

Εκτός από τους εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον κόσμο που μεγάλωσαν με τον καλοκάγαθο γίγαντα των ταινιών, τον αποχαιρέτησαν και πασίγνωστοι συνεργάτες και φίλοι του.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, που είχε τον ρόλο του Χάρι Πότερ στις ταινίες, εξέφρασε το δικό του στερνό αντίο στον εκλιπόντα ηθοποιό, μέσα από το Variety, λέγοντας:

«Ο Ρόμπι ήταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και μας έκανε να γελάμε συνεχώς ως παιδιά στο πλατό. Έχω ιδιαίτερα καλές αναμνήσεις από εκείνον, μας κρατούσε το κέφι ψηλά στο "Prisoner of Azkaban", όταν κρυβόμασταν όλοι από την καταρρακτώδη βροχή για ώρες στην καλύβα του Χάγκριτ και εκείνος έλεγε ιστορίες και έκανε αστεία για να κρατήσει το ηθικό ψηλά. Αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που κατάφερα να τον γνωρίσω και να δουλέψω μαζί του και πολύ λυπημένος που πέθανε. Ήταν ένας απίστευτος ηθοποιός και ένας υπέροχος άνθρωπος».

Η J.K. Rowling, η διάσημη συγγραφέας και δημιουργός των βιβλίων των ομώνυμων ταινιών, εξέφρασε και αυτή το «αντίο» στον δικό της Χάγκριτ. Μέσα από το Twitter τον περιέγραψε ως έναν μοναδικό άνθρωπο:



«Δεν θα ξαναγνωρίσω ποτέ κανέναν που να μοιάζει έστω και λίγο με τον Ρόμπι. Ήταν ένα απίστευτο ταλέντο, ένα εντελώς μοναδικό άτομο, και ήμουν πέρα για πέρα τυχερή που τον γνώρισα, που δούλεψα μαζί του και που γέλασα μαζί του. Στέλνω την αγάπη μου και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και πάνω απ' όλα στα παιδιά του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ