Μια «ρεαλιστική αναδημιουργία του νεκρού σώματος του Ιησού»

Ολόκληρο το σώμα είναι ορατό και δεν παραλείπεται καμία λεπτομέρεια.

Article featured image
Article featured image


Ο «άνθρωπος της Σινδόνης» εκτίθεται στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα σε μια έκθεση με τίτλο «Ο Μυστηριώδης Άνθρωπος», αποτελώντας μια «υπερρεαλιστική αναδημιουργία του σώματος του Χριστού», με βάση τα δεδομένα που προέρχονται από τη Σινδόνη του Τορίνο.

Σημειώνεται ωστόσο πως δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως το σώμα που ήταν καλυμμένο με την Ιερή Σινδόνη ήταν εκείνο του Ιησού, άρα και το έκθεμα είναι αμφιλεγόμενο ποιου το σώμα παρουσιάζει.Με πληγές σε όλο το σώμα, το πρόσωπο πρησμένο και τα μαλλιά ποτισμένα στο αίμα, το έκθεμα φέρει παρόμοια τραύματα με αυτά που περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Χρειάστηκαν περίπου 15 χρόνια έρευνας και κατασκευής για να επιτευχθεί το σοκαριστικό αυτό αποτέλεσμα του βασανισμένου σώματος.Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από λατέξ και σιλικόνη και ζυγίζει περίπου 74 κιλά. Ολόκληρο το σώμα είναι ορατό και δεν παραλείπεται καμία λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένης της περιτομής. Τα μαλλιά που έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης, είναι ανθρώπινα και βρίσκονται σε όλο το σώμα, από τα πόδια μέχρι το κεφάλι, με κάθε ρεαλισμό.

Από τις 13 Οκτωβρίου η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό ξεκινώντας από τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, η οποία φημίζεται για τον τρόπο που τιμά τα Πάθη του Χριστού κάθε Μεγάλη Εβδομάδα.Ο στόχος, εξηγεί ο Francisco Moya, διευθύνων σύμβουλος της ArtiSplendore, της εταιρείας που έχει αναλάβει την έκθεση, είναι το έργο να φτάσει επίσης στο Τορίνο, την πόλη της Σινδόνης, στη Λισαβόνα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας του 2023, «και ελπίζουμε επίσης στη Ρώμη για το Ιωβηλαίο του 2025».

«Υποστηρίξαμε αυτήν την πρωτοβουλία από την αρχή», δήλωσε ο επίσκοπος της Σαλαμάνκα, José Luis Retana Gozalo σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, τονίζοντας πως «τώρα τα μάτια μας μπορούν πραγματικά να δουν τι ήταν τα Πάθη και ο Πόνος του Χριστού».Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ