Σύμφωνα, δε, με τους New York Times, ο πλέον... δημοφιλής στόχος της κίνησης «Lights Off» είναι, φυσικά, η «Πόλη του Φωτός». Στη γαλλική πρωτεύουσα, πολλές πινακίδες καταστημάτων εξακολουθούν να παραμένουν φωτισμένες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, μολονότι τα εμβληματικά μνημεία της πόλης, όπως π.χ. το Λούβρο, «βυθίζονται» στο σκοτάδι νωρίτερα από το κανονικό.
«Το κλείσιμο των φώτων είναι ένα συμβολικό μήνυμα. Δείχνει ότι οι εταιρείες δεν κάνουν ούτε τις πιο υποτυπώδεις προσπάθειες», δήλωσε στους New York Times ο Κέβιν Χα, ένας 28χρονος υποψήφιος διδάκτωρ ωκεανογραφίας και επικεφαλής της συλλογικότητας «On the Spot», της ομάδας των αθλητών που επιχειρούν να σβήνουν τα φώτα σε μαγαζιά και κτίρια τη νύχτα. «Αυτό που μετράει δεν είναι η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σβήσουμε όλα τα φώτα του Παρισιού, όμως ελπίζουμε ότι θα δείξουμε πως μια μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά», συμπληρώνει.
Τα φώτα που παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλούν σπατάλη ενέργειας, ενώ η φωτορύπανση βλάπτει τα τοπικά οικοσυστήματα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Βουλή της Γαλλίας εισήγαγε νομοθεσία, ήδη από το 2013, που απαιτεί τα καταστήματα και τα κτίρια που στεγάζουν γραφεία να σβήνουν τις πινακίδες τους μία ώρα μετά την αποχώρηση και του τελευταίου υπαλλήλου. Η παράβαση του συγκεκριμένου νόμου τιμωρείται με πρόστιμο 750 ευρώ. Η δημαρχία του Παρισιού, επιπλέον, έχει εκδώσει διάταγμα, που ζητά να σβήνουν τα φώτα από τη 1 έως τις 6 πρωί, αλλά πολλές επιχειρήσεις, κυρίως πολυτελείας, το αγνοούν.