Δουλειά προσφέρει μισθό 50.000 ευρώ τον χρόνο αλλά (σχεδόν) κανείς δεν ενδιαφέρεται

Πέραν των χρημάτων, ο υποψήφιος θα έχει την ευκαιρία να δουλεύει σε έναν επίγειο παράδεισο.

Article featured image
Article featured image

Με ετήσιο μισθό 90.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (52.000 ευρώ), μετακινήσεις με ελικόπτερο και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco ως «παιδική χαρά» ακούγεται ως μια ονειρική δουλειά.

Ωστόσο, παρά τα σημαντικά προνόμια, το Τμήμα Διατήρησης Περιβάλλοντος της Νέας Ζηλανδίας δυσκολεύεται να προσελκύσει υποψηφίους για τη θέση του νέου επόπτη βιοποικιλότητας στο Χάαστ, στην άγρια, απομακρυσμένη ακτή του Νότιου Νησιού. Τώρα, η αναζήτηση γίνεται παγκόσμια (με τις αιτήσεις να είναι ανοιχτές μέχρι την 1η Νοεμβρίου).

Η δουλειά έχει ως βάση το Te Wāhipounamu – μια περιοχή που περιλαμβάνει 26.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από οροσειρές, απομονωμένες παραλίες και παρθένα δάση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco το 1990. Οι οροσειρές αυτές αποτέλεσαν το φόντο για τα Λευκά Όρη - τα περίφημα Ered Nimrais - στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο επιτυχημένος υποψήφιος για τη θέση θα εργαστεί για την προστασία των νεοανακαλυφθέντων ειδών του πτηνού Haast tokoeka kiwi (υπάρχουν περίπου 500 σε όλο τον κόσμο) - καθώς και για την παρακολούθηση των πληθυσμών της τοπικής φώκιας και σαύρας, τον έλεγχο αρπακτικών και την παρακολούθηση των τοπικών ωδικών πτηνών. Θα εργάζεται σε απομακρυσμένες, απόκρημνες περιοχές, πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με ελικόπτερο ή τζετ.

West_Coast_Wildlife_Centre_Chopper,_Haast_tokoeka_•_MRD.jpg
Haast tokoeka kiwi



Η αγγελία εργασίας αποκαλεί την περιοχή ένα «εξαιρετικά ιδιαίτερο μέρος για να ζεις, περιτριγυρισμένο από βουνά και ωκεανούς, με ατελείωτες δραστηριότητες για έναν λάτρη της υπαίθριας ζωής» και ένα εύρος μισθών από 72.610 έως 92.780 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (41.997-53.664 ευρώ ετήσιες απολαβές). Τη Δευτέρα, ωστόσο, η New Zealand Herald ανέφερε ότι η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων δεν είχε προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον, με μόλις τρία άτομα να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.

Ο Wayne Costello, διευθυντής επιχειρήσεων του Τμήματος Διατήρησης Περιβάλλοντος στο South Westland, είπε ότι η δουλειά απευθύνεται σε άτομα που αγαπούν να περνούν χρόνο στη φύση και νιώθουν άνετα με την απομόνωση.

«Ο ιδανικός υποψήφιος θα εργάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά περιβάλλοντα που έχει να προσφέρει η χώρα», δήλωσε στη Stuff προσθέτοντας ότι «Είναι απλώς εντυπωσιακό. Αλλά δεν είναι για όλους. Θα πρέπει να είστε αυτοδύναμοι και να είστε σε θέση να εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους. Αν ενδιαφέρεστε για την όπερα και το θέατρο, μάλλον η δουλειά δεν είναι για εσάς».

1666139336340 (1).jpg



Σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, πολλοί τομείς έχουν αναφέρει χρόνιες ελλείψεις εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων
, καθώς περισσότεροι Νεοζηλανδοί φεύγουν στο εξωτερικό μετά την πανδημία και η μετανάστευση σταδιακά ανακάμπτει.


Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ