Η Βίλμα από το Scooby-Doo είναι (τελικά) λεσβία

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες των φαν που υπήρχαν εδώ και χρόνια.

Article featured image
Article featured image


Στη νέα ταινία του Scooby-Doo, «Trick or Treat Scooby-Doo!», η Βίλμα είναι και επίσημα λεσβία, αφού τη βλέπουμε να μένει άφωνη όταν συναντά τη σχεδιάστρια κοστουμιών Coco Diablo και να κάνει αισθητό το γεγονός πως ελκύεται από εκείνην κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Χαρακτηριστική σκηνή είναι εκείνη στην οποία η Coco τινάζει τα μακριά άσπρα μαλλιά της και η Βίλμα την παρακολουθεί μένοντας άφωνη και σημειώνει νοερά : «Απίστευτα γυαλιά!, Καταπληκτικό ζιβάγκο!, Προφανώς υπέροχη!, Λατρεύει τα ζώα!».



Το απόσπασμα έγινε viral και επιβεβαίωσε τις υποψίες που είχαν οι φαν τις τελευταίες δεκαετίες, αν και γενικά η σεξουαλικότητά της ήταν ένα κοινό μυστικό μεταξύ των φαν και των δημιουργών του Scooby-Doo.

O James Gunn, που έγραψε τις πρώτες ταινίες της σειράς, και ο Tony Cervone που δούλεψε στην παραγωγή της σειράς κινουμένων σχεδίων «Scooby-Doo! Mystery Incorporated», γνώριζαν για τη σεξουαλικότητα του χαρακτήρα, αλλά δεν είχαν καταφέρει ποτέ να το επισημοποιήσουν στην οθόνη.



Το 2020, ο Gunn έγραψε στο Twitter ότι «προσπάθησε» να κάνει τη Βίλμα λεσβία στις live action ταινίες. «Το 2001 η Βίλμα ήταν ρητά γκέι στο αρχικό μου σενάριο», έγραψε. «Αλλά το στούντιο συνέχισε να το αφήνει διφορούμενο ώσπου τελικά την παρουσίασε να έχει σχέση με ένα αγόρι».

Κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας 2020, ο Cervone έγραψε στο Instagram: «Το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά η Βίλμα στο “Mystery Incorporated” δεν είναι bi. Είναι γκέι. Πάντα σχεδιάζαμε ώστε η Βίλμα να συμπεριφέρεται με λίγη ασάφεια και εκτός χαρακτήρα όταν έβγαινε με τον Shaggy, επειδή αυτή η σχέση ήταν λάθος για εκείνη».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ