Βρετανίδα λέει πως πήγε στην Τουρκία για κοιλιοπλαστική και κατέληξε στο νοσοκομείο με σηψαιμία

«Μου είπαν πως το δέρμα μου ήταν νεκρό».

Article featured image
Article featured image


Σε ζωντανό εφιάλτη εξελίχθηκε η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά μιας 49χρονη μητέρας, την οποία έκανε στην Τουρκία, κι είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σήψη το δέρμα της.

Η κοιλιά της καλύφθηκε από σαπισμένη σάρκα μετά από την αποτυχημένη κοιλιοπλαστική, η οποία μολύνθηκε και κατέληξε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Η Τζάνετ Σμόλεϊ από το Άκρινγκτον του Λάνκασιρ, έκανε την επέμβαση για τα επερχόμενα 50ά γενέθλιά της, πετώντας στην Κωνσταντινούπολη στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, άρχισε να «τρέμει ανεξέλεγκτα» και να «φλέγεται» κατά διαστήματα, παρά το γεγονός ότι οι νοσοκόμες στην κλινική τη διαβεβαίωναν ότι όλα ήταν «φυσιολογικά», όπως ισχυρίζεται.

kilioplastiki-tourkia-2_city.png



Αφού επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα συμπτώματα συνεχίστηκαν, οπότε επισκέφθηκε τον παθολόγο της, ο οποίος άνοιξε τους επιδέσμους και αποκάλυψε μολυσμένες «κόκκινες και πρησμένες πληγές με μαύρο, νεκρό δέρμα».

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπλάκμπερν με σηψαιμία. Έκτοτε έχει αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό - αλλά μπορεί να χρειαστεί δερματικό μόσχευμα για να αντικαταστήσει μέρος του εναπομείναντος νεκρωμένου δέρματος στο στομάχι της.

Αφού την «απέρριψαν» από την τουρκική κλινική, αποφάσισε τώρα να μοιραστεί τις σοκαριστικές φωτογραφίες των μολυσμένων πληγών της για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχει η πλαστική χειρουργική στο εξωτερικό.

Η επέμβαση φτάνει σε κόστος ως και 6.000 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ απαιτούνται και άλλα κεφάλαια για παρακολούθηση και συμβουλευτική, αλλά στην Τουρκία, μπορεί να κοστίσει μόλις 1.500 λίρες.

kilioplastiki-tourkia-3_city.png



Πόνος, μώλωπες, μούδιασμα και μικρές κόκκινες ουλές
είναι συχνές παρενέργειες της επέμβασης, ωστόσο υπάρχει επίσης κίνδυνος μόλυνσης, ιδιαίτερα υψηλός εάν δεν δίνεται αρκετή προσοχή στην υγιεινή κατά την επίδεση των τραυμάτων.

«Γίνομαι 50 τον Ιανουάριο και αποφάσισα να το κάνω για τα 50ά γενέθλιά μου. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα στην αρχή, επειδή κοιμάσαι - πονάς πολύ, αλλά δεν ξέρεις τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, οπότε απλά συνεχίζεις. Την τρίτη ημέρα με έστειλαν πίσω στο ξενοδοχείο και η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ άσχημη. Έτρεμα ανεξέλεγκτα σε σημείο που τα δόντια μου έτριζαν», είπε για την εμπειρία της.

Και συνέχισε: «Επικοινώνησα με τους συντονιστές για να έρθει μια νοσοκόμα στο δωμάτιο. Έκανε μέτρηση της αρτηριακής μου πίεσης και ήταν πολύ χαμηλή, αλλά μου είπε "είναι μια χαρά, απλώς είναι από την αναισθησία". Την επόμενη μέρα ήμουν το αντίθετο, φλεγόμουν και ίδρωνα. Η νοσοκόμα ήρθε πάλι και είπε ότι έφταιγε το άγχος. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν πολύ τρομακτικό».

Όπως εξηγεί, το Σάββατο ήταν η μέρα που επέστρεψε αεροπορικώς σπίτι αλλά ένιωθε πολύ άσχημα, αφού κάθε μικρό τράνταγμα γινόταν πόνος που την διαπερνούσε.

kilioplastiki-tourkia-4_city.png



«Κοιμήθηκα σχεδόν όλο το Σαββατοκύριακο όταν γύρισα σπίτι. Αισθανόμουν πολύ χάλια, αλλά σκεφτόμουν ότι "μου είπαν ότι ήταν φυσιολογικό"», προσθέτει.

Η κόρη της ανησύχησε για την κατάστασή της και την έπεισε να πάει στον παθολόγο. Όταν ο γιατρός άνοιξε τους επιδέσμους, τής είπε ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο «άμεσα».

«Ήταν πρησμένο, κόκκινο και βρώμικο και υπήρχαν παντού φουσκάλες, οπότε τηλεφώνησε και με πήγε στο νοσοκομείο και ήταν σηψαιμία. Μου είπαν "το δέρμα σας είναι νεκρό"», σημειώνει.

Η 49χρονη μητέρα τριών παιδιών ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να πάει στην Τουρκία για την επέμβαση, όταν της είπαν για μόλις 4.300 λίρες - λιγότερο από το μισό της τιμής που προσέφεραν οι κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επέστρεψε αεροπορικώς στο σπίτι της πέντε ημέρες μετά την επέμβαση και, λόγω της διαβεβαίωσης της κλινικής ότι τα συμπτώματά της ήταν «φυσιολογικά», περίμενε άλλες τέσσερεις ημέρες πριν πάει στον γιατρό της.

Στη συνέχεια, εισήχθη εσπευσμένα στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπλάκμπερν με σηψαιμία και νεκρωμένο δέρμα και πέρασε εννέα ημέρες με ενδοφλέβια αντιβιοτικά, πριν πάρει εξιτήριο με αντιβιοτικά από το στόμα για άλλες τέσσερεις ημέρες.

«Πήρα μερικές προσφορές σε τοπικό επίπεδο και η τιμή ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την τιμή στην Τουρκία. Αρχικά πήγα μόνο για την κοιλιοπλαστική, αλλά μόλις φτάνεις εκεί, σου πουλάνε διάφορα - "δεν μπορούμε να κάνουμε την κοιλιοπλαστική χωρίς λιποαναρρόφηση". Βλακωδώς με έπεισαν να κάνω λιποαναρρόφηση σε τέσσερεις περιοχές - δύο περιοχές της πλάτης μου, τα πλευρά μου και το στομάχι μου και μετά την κοιλιοπλαστική προφανώς», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Αν μου είχαν πει "μόλις γυρίσετε σπίτι, κλείστε ραντεβού και δείτε τον παθολόγο σας", δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο σοβαρό. Αλλά πέρασαν τέσσερεις ημέρες πριν πάω στον γιατρό μου και γινόταν όλο και χειρότερο. Ανάλογα με το πώς θα επουλωθεί μπορεί να χρειαστώ δερματικό μόσχευμα».

Ισχυρίζεται ότι η κλινική αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τις επιπλοκές της υγείας της από την επέμβαση και τώρα αρνείται να επικοινωνήσει περαιτέρω μαζί της.

Πλέον το μόνο που θέλει είναι να προειδοποιήσει άλλους για την κακή μεταχείριση και τη μετεγχειρητική φροντίδα που έλαβε, καθώς «μετανιώνει» που πήγε στο εξωτερικό για την επέμβαση.

«Επικοινώνησα μαζί τους μετά για να παραπονεθώ και δεν ήθελαν να ξέρουν, βασικά μού είπαν ότι αντί να πάω στον παθολόγο μου θα έπρεπε να είχα πάει στην κλινική τους για τη μετεγχειρητική φροντίδα. Είπαν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη επειδή δεν πήγα σε εκείνους και αρνήθηκαν να μου μιλήσουν μετά. Νιώθω πολύ θυμωμένη. Πριν τους πληρώσεις, είναι συνεχώς εκεί και σε καθησυχάζουν και σε συμβουλεύουν, αλλά μόλις πάρουν τα χρήματα, απλά δεν θέλουν να ξέρουν», λέει.

«Απλά μην το κάνετε. Το μετανιώνω τόσο πολύ, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ