Μαξιλαροπόλεμο αντί μπουνιές θα παίζουν πλέον στο ρινγκ

Στο time break θα κάνουν και ένα power nap.

Article featured image
Article featured image


Ο «μαξιλαροπόλεμος» ή αλλιώς pillow fighting έγινε επαγγελματικό άθλημα και αθλητές αγωνίστηκαν επισήμως σε ρινγκ.

Το Pillow Fight Championships πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα στις 29 Ιανουαρίου, όπου 16 άντρες και οκτώ γυναίκες πάλεψαν για τους δυο τίτλους, με κάθε νικητή να λαμβάνει ως έπαθλο την αντίστοιχη ζώνη και 5.000 δολάρια.Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι έχουν εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μποξ αλλά αντί για γάντια, κρατούσαν αυτή τη φορά ειδικά μαξιλάρια. Βέβαια, όπως είχε πει ο εκτελεστικός διευθυντής του πρωταθλήματος, Στιβ Ουίλιαμς: «Δεν κάθεσαι εκεί, γελάς και πετάνε φτερά. Είναι σοβαρό. Είναι σκληρές βολές με ειδικά μαξιλάρια».

Η Istella Nunes από τη Βραζιλία κατέκτησε τον τίτλο για τις γυναίκες, ενώ στους άντρες νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Hauley Tillman.Θα το δούμε (και) στους Ολυμπιακούς;

Υπάρχει σκέψη το εν λόγω άθλημα να αντικαταστήσει την ιππασία στο μοντέρνο πένταθλο. Συγκεκριμένα, ο μαξιλαροπόλεμος προτάθηκε ως ένα από τα πιθανά αθλήματα για να αντικαταστήσουν την ιππασία στο μοντέρνο πένταθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση από την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM) στο Instagram, οκτώ αθλήματα έχουν προταθεί να αντικαταστήσουν την ιππασία, η οποία αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα του Μοντέρνου Πεντάθλου λόγω του σκανδάλου με την κακοποίηση αλόγου. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για απόσυρση της ιππασίας, επισπεύθηκε ύστερα από τις άσχημες σκηνές στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όταν μία Γερμανίδα προπονήτρια γρονθοκόπησε ένα άλογο επειδή αρνήθηκε να πηδήξει ένα εμπόδιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ