Βρισκόταν στη φυλακή για 20 χρόνια για ένα φόνο που διέπραξε ο δίδυμος αδερφός του

Καταδικάστηκε για τον θανατηφόρο πυροβολισμό ενός μέλους αντίπαλης συμμορίας το 2003.

Article featured image
Article featured image


Ένας άνδρας που πέρασε σχεδόν 20 χρόνια στη φυλακή για φόνο αφέθηκε ελεύθερος, αφού ο δίδυμος αδερφός του ομολόγησε το έγκλημα.

Ο Κέβιν Ντούγκαρ αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή της κομητείας Κουκ στο Σικάγο το βράδυ της Τρίτης (1/2), αφού εγκρίθηκε η πρόταση εγγύησης, δήλωσε ο δικηγόρος του, Ρόναλντ Σέιφερ.

61fe826b2700001d0f457703_city.jpg



«Είναι καταχαρούμενος που είναι ελεύθερος, αλλά προσπαθεί να προσαρμοστεί σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο, από εκείνον που γνώριζε πριν από 20 χρόνια, όταν συνελήφθη για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει», δήλωσε στη New York Post ο συνήγορος του Κέβιν, Ρόναλντ Σέιφερ.

Ο Ντούγκαρ είχε περάσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες στη φυλακή αφότου καταδικάστηκε για τον θανατηφόρο πυροβολισμό ενός μέλους αντίπαλης συμμορίας το 2003.

Ο δίδυμος αδερφός του, ο Καρλ, που άλλαξε το επώνυμό του υιοθετώντας εκείνο της μητέρας του, μίλησε στο γράμμα που έστειλε στον αδελφό του το 2013 για τη νύχτα που πυροβόλησε και σκότωσε τον Άντγουαν Κάρτερ.

61fe82e32c00005b12df6484_city.jpg



Το μοιραίο βράδυ ο Καρλ έφυγε με έναν φίλο του από ένα πάρτι για να πάει να αγοράσει ναρκωτικά. Στο δρόμο συνάντησε δύο νεαρούς που ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας και άνοιξε πυρ εναντίον τους. Στη συνέχεια αγόρασε αλκοόλ, άλλαξε ρούχα και αργότερα διασκέδασε με τον δίδυμο αδελφό του. Όταν η αστυνομία ανέκρινε τον αδελφό του, ο Καρλ δεν μίλησε επειδή πίστευε ότι δεν επρόκειτο να συλλάβουν τον Κέβιν. Αλλά δεν είπε λέξη ακόμη κι όταν εκείνος καταδικάστηκε το 2005 σε κάθειρξη 54 ετών.

Ο Καρλ εκτίει ποινή κάθειρξης 99 ετών για τη συμμετοχή του σε μια διάρρηξη το 2008, κατά την οποία ένα παιδί 6 ετών πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο Κέβιν σοκαρίστηκε όταν έφθασε στα χέρια του η επιστολή του αδελφού του και πέρασε καιρός μέχρι να του απαντήσει. Αργότερα έστειλε τον δικηγόρο του στον Καρλ, ο οποίος υπέγραψε την ομολογία του. Το 2018 δικαστής έκρινε, ωστόσο, αναξιόπιστο τον Καρλ και απεφάνθη ότι δεν θα πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση του Κέβιν.


Πηγή: huffpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ