Ο Ρις πέθανε από καρκίνο αλλά προηγουμένως πρόλαβε να κάνει κάτι πολύ σπουδαίο

Η αλληλεγγύη είναι τελικά ό,τι μάς έχει απομείνει.

Article featured image
Article featured image


Ένας 19χρονος με καρκίνο τελικού σταδίου, πρόλαβε να πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία: να συγκεντρώσει 60.000 λίρες για ένα εξάχρονο αγόρι που επίσης έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ρις Λάνγκφορντ από το Ebbw Vale στη Βρετανία, είχε διαγνωστεί με οστεοσάρκωμα τον Οκτώβριο του 2020. Η μητέρα του ανακοίνωσε στο Facebook πως ο Ρις πέθανε το απόγευμα της Τρίτης στο σπίτι τους, περιστοιχισμένος από τους αγαπημένους του.

Πριν φύγει από τη ζωή πρόλαβε να προσφέρει χίλιες λίρες και να συγκεντρώσει μέσω καμπάνιας πάνω από 60.000 για ένα άλλο καρκινοπαθές παιδί, τον 6χρονο Τζέικομπ από το Blaenau Gwent.

«Ο μαχητής μου, ο ήρωάς μου, ο γιος μου, το μωρό μου, σταμάτησε να πολεμά», έγραψε η μητέρα, Κάθριν Λάνγκφορντ. «Άφησε το σπαθί του και πέθανε ειρηνικά στο σπίτι με όλη την οικογένεια γύρω του. Είμαστε συντετριμμένοι. Η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ ίδια».

Όταν ο Ρις είχε διαβάσει για τον Τζέικομπ, είχε πει στους γονείς του: «Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι για μένα, θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω αυτό το μικρό αγόρι».

Ο Τζέικομπ είχε διαγνωστεί με νευροβλάστωμα το 2017 και ξεπέρασε την πρώτη μάχη το 2019. Όμως τον περασμένο Δεκέμβριο οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς του πως ήταν πιθανό να έχει έναν νέο όγκο στο συκώτι του.

0_WhatsApp-Image-2022-01-08-at-182206-1jpeg.jpg
Ο 6χρονος Τζέικομπ.Ο 6χρονος Τζέικομπ

Τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν χάρη στην πρωτοβουλία του Ρις, θα δοθούν για τις μελλοντικές θεραπείες του Τζέικομπ που ενδέχεται να ταξιδέψει στην Αμερική για μία πειραματική θεραπεία που δεν είναι διαθέσιμη στη Βρετανία.

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Ρις, ένα συλλυπητήριο μήνυμα αναρτήθηκε στη σελίδα στήριξης του μικρού Τζέικομπ. «Πέτα ψηλά Ρις, είμαστε όλοι τόσο υπερήφανοι και ευγνώμονες για όσα έκανες για τον Τζέικόμπ μας».


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ