Αναχώρησε για το Πεκίνο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η κυπριακή αποστολή

Η Κύπρος θα συμμετάσχει στους αγώνες με τον αθλητή του Αλπικού Σκι, Γιάννο Κουγιουμτζιάν.

Article featured image
Article featured image


Αναχώρησε τα ξημερώματα από το αεροδρόμιο Λάρνακας, η πενταμελής ομάδα της κυπριακής αποστολής που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο από 4 μέχρι 20 Φεβρουαρίου. Η κυπριακή αποστολή θα μεταβεί στο Πεκίνο με ενδιάμεσους σταθμούς την Αθήνα και το Παρίσι.

Η Κύπρος θα λάβει μέρος στους αγώνες με έναν αθλητή του Αλπικού Σκι, τον Γιάννο Κουγιουμτζιάν που θα συμμετάσχει στα αγωνίσματα της Τεχνικής Κατάβασης (Slalom) και της Γιγαντιαίας Κατάβασης (Giant Slalom).

Επίσημος προσκεκλημένος της ΔΟΕ στους αγώνες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Ανδρέας Γεωργίου. Αρχηγός αποστολής στο Πεκίνο θα είναι ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, και πέραν του Γιάννου Κουγιουμτζιάν την πενταμελή αποστολή συμπληρώνουν ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου Μίλαν Μάτιτς και ο Συνοδός της ομάδας Ανδρέα Ελευθερίου.

Η ομάδα θα διαμένει στο ένα εκ των τριών Ολυμπιακών Χωριών που θα βρίσκεται στην Ολυμπιακή Ζώνη «Yanqing», όπου θα διεξαχθούν και τα αγωνίσματα του Αλπικού Σκι και ο κ. Ανδρέας Γεωργίου στο Πεκίνο.

Ο Γιάννος Κουγιουμτζιάν θα αγωνιστεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Κατάβασης (10.15 & 13.45 τοπική ώρα Πεκίνου) και την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στην Τεχνική Κατάβαση (ίδιες ώρες).

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ