Σήμερα η κηδεία του 19χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από οπαδική επίθεση

«Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Αυτά ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, τα τελευταία λόγια του 19χρονου οπαδού του Άρη, του Άλκη, τον οποίο κάποιοι δολοφόνησαν άγρια επειδή υποστήριζε διαφορετική ομάδα.

Article featured image
Article featured image

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, εν μέσω επίθεσης για οπαδικούς σκοπούς, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης, προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό για όλους τους προφανείς λόγους. Ένα παιδί 19 ετών δολοφονήθηκε άγρια επειδή υποστήριζε διαφορετική ομάδα. Οι τραμπούκοι που έθεσαν τέρμα στη ζωή του, λίγο πριν από τη φονική επίθεση, φώναζαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…». Μετά τους λεκτικούς διαπληκτισμούς, έβγαλαν τα δρεπάνια και τα μαχαίρια, με τα οποία έκοψαν το νήμα της ζωής του Άλκη και τραυμάτισαν άλλα δύο άτομα από την παρέα του.


Το χρονικό της επίθεσης

Ο άτυχος νέος, ενώ περπατούσε με φίλους στην περιοχή της Χαριλάου, λίγα μόνο μέτρα από το γήπεδο του Άρη, ήρθε αντιμέτωπος με ομάδα ατόμων που κατέβηκε από δύο αυτοκίνητα και τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια, καθώς εκτός από τον ίδιο και άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα, αλλά ευτυχώς βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.


Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία του 19χρονου παιδιού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην πόλη της Βέροιας, καθώς εκεί είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στο μεταξύ, σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του, το οποίο έδειξε ότι ο Άλκης υπέκυψε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, απόρροια των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε και τη μαχαιριά που δέχθηκε στον μηρό του.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη, έφερε στα κάτω άκρα τραύματα από ίσο και τέμνον όργανο, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι από πολύ ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε.


Τρεις προσαγωγές

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του thesstoday.gr, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης σε τρεις προσαγωγές υπόπτων που φέρεται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη.

Οι αρχές αξιοποίησαν τις πληροφορίες που συνέλεξαν από πηγές σε μια προσπάθεια σύλληψης των δραστών ώστε να εξιχνιάσουν άμεσα τη δολοφονία. Διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό του λευκού αυτοκινήτου μάρκας BMW, από το οποίο κατέβηκαν δύο από τους δράστες.

Οι έρευνες των αρχών πέρα από τη σύλληψη του φυσικού αυτουργού στρέφονται εναντίον τουλάχιστον επτά ατόμων τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση που φαίνεται πως στόχο δεν είχε τον 19χρονο αλλά κάποιον άλλον από τους τέσσερις νεαρούς με τους οποίους ήταν μαζί.


Συνεχίζουν να προκαλούν σοκ οι μαρτυρίες

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν να προκαλούν αποτροπιασμό οι μαρτυρίες για τη δολοφονική επίθεση. «Ήταν πραγματικό τρομακτικό να βλέπεις αυτό το άγριο ξύλο, αυτόν τον τσαμπουκά. Δυστυχώς, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του!», ανέφερε μάρτυρας της επίθεσης.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως «ένα άτομο ήταν κάτω στον δρόμο, φαινόταν αρκετό αίμα. Άκουσα φωνές. Έσπασαν το ρολόι της ΔΕΗ. Γινόταν χαμός. Πετούσαν μπουκάλια. Είναι σίγουρα οπαδικό. Είναι οπαδικές διαφορές. Αρκετές φορές έχω δει τέτοιους καυγάδες εδώ στη Θεσσαλονίκη. Φωνάζανε πάρα πολύ».

Στο μεταξύ, χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία που ήρθε εχθές στη δημοσιότητα. Γυναίκα μάρτυρας που επικαλείται το voria.gr ανέφερε ότι άκουσε φασαρία μετά τις 12:30 εχθές το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο» και κάλεσε την αστυνομία. Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του. Ο πατέρας του είναι αξιωματικός του Στρατού Ξηράς που πρόσφατα αποστρατεύτηκε. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νεαρό θύμα ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ