Από χθες το βράδυ βρίσκεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Ωστόσο, εντός της εβδομάδας αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Article featured image
Article featured image


Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση από τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 16:00 το απόγευμα σήμερα.Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας με αποτέλεσμα τον άστατο καιρό με κατά περιόδους βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σήμερα για να κυμανθεί σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο Πέμπτη ενώ από την Παρασκευή και κατά το Σ/Κ θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά άνοδο.


Το δελτίο καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και νότια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται, παροδικά, χιονόπτωση. Αργότερα, τα φαινόμενα θα καταστούν μεμονωμένα, με τον καιρό να παρουσιάζει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά της ίδιας έντασης και αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά τοπικά μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών καθώς και ελαφριάς χιονόπτωσης στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Την Παρασκευή και το Σ/Κ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 65 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ