17 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα λόγω 66 νέων κρουσμάτων Covid -19

Σε πόλη της Κίνας, η οποία είναι γνωστή για την αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων που διατηρεί.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία China Daily/Reuters

Οι 17 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, τέθηκαν σε καραντίνα, μετά την καταγραφή 66 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, η οποία απέκλεισε επίσης την πρόσβαση στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Οι αρχές της πόλης, όπου στεγάζονται κολοσσοί της τεχνολογίας, όπως η Huawei και η Tencent, ζήτησαν από τους κατοίκους της να μείνουν στα σπίτια τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, έχοντας ήδη κλείσει τα μη αναγκαία καταστήματα και απαγορεύσει την λειτουργία των εστιατορίων, τις τελευταίες ημέρες.



Χθες η χώρα ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν σχεδόν 3.400 κρούσματα, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, αποτελώντας μια κατάσταση σοβαρού ξεσπάσματος μολύνσεων τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Κίνα είναι γνωστή για την αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων που χαρακτηρίζεται από γρήγορα lockdown, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μαζικά τεστ όταν αρχίζει να εμφανίζεται άνοδος κρουσμάτων. Η τελευταία έξαρση ωστόσο, η οποία οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον και στην αύξηση των ασυμπτωματικών περιπτώσεων, αμφισβητεί τη βιωσιμότητα αυτής της πολιτικής της χώρας.

Πολλοί αξιωματούχοι άρχισαν να ζητούν πιο ήπια και στοχευμένα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, επειδή αυτά έχουν προκαλέσει μια κούραση, ενώ οι οικονομολόγοι προειδοποιούν πως η συγκεκριμένη πολιτική βλάπτει σοβαρά την οικονομική δραστηριότητα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ