Στις ΗΠΑ κατασχέθηκαν 9 πλαστικά βάζα με 300 απαγορευμένες ιατρικές βδέλλες

Τα τεμάχια έφτασαν από τη Βουλγαρία.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από U.S CBP

Οι υπάλληλοι των Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, κατάσχεσαν πρόσφατα έξι τεμάχια ιατρικών βδελλών στη Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, οι αποστολές περιείχαν εννέα πλαστικά βάζα με περίπου 300 απαγορευμένες ιατρικές βδέλλες.

Οι βδέλλες έφτασαν από τη Βουλγαρία μεταξύ 19 και 25 Φεβρουαρίου και επρόκειτο να ταχυδρομηθούν σε διάφορες διευθύνσεις στο Κονέκτικατ, τη Φλόριντα και το Ιλινόις.

PHL LeechesL 030322.jpg
Φωτογραφία: U.S. CBP



Τα βάζα προσδιόριζαν τα παράσιτα ως «Hirudo Orientalis», ωστόσο, ένας επιθεωρητής του USFWS τα προσδιόρισε τελικά ως «Hirudo Medicinalis». Το είδος αυτό χρησιμοποιείται σε ιατρικές θεραπείες αιμοληψίας.

Οι βδέλλες κατασχέθηκαν λόγω παραβίασης του νόμου για τα απειλούμενα είδη ο οποίος απαγορεύει την παράνομη κατοχή, το εμπόριο και την εισαγωγή ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση. Ο νόμος ρυθμίζει επίσης αυστηρά το διεθνές εμπόριο δειγμάτων άγριων ζώων και φυτών.



«Οι υπάλληλοι τελωνείων και προστασίας των συνόρων(CBP) και οι ειδικοί στη γεωργία συχνά συναντούν μοναδικά και ενδιαφέροντα πράγματα. Για παράδειγμα αυτό το βάζο γεμάτο ιατρικές βδέλλες. Οι αξιωματικοί της CBP συνεργάζονται με ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς φορείς επιβολής του νόμου για όσους παραβιάζουν τους νόμους των ΗΠΑ και δυνητικά απειλούν να βλάψουν τους πολίτες της χώρας μας αλλά και την οικονομία μας», δήλωσε ο Τζόζεφ Μαρτέλλα, Διευθυντής της CBP στη Φιλαδέλφεια.



Με πληροφορίες από huffpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ