Επιστήμονες φτιάχνουν ρομπότ για να φροντίζουν ανθρώπινα έμβρυα σε τεχνητές μήτρες

H «ρομποτική νταντά» έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ανατροφή εμβρύων ζώων μέσα σε ένα περιβάλλον τεχνητής μήτρας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από unsplash


Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν ένα ρομποτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση και τη φροντίδα ανθρώπινων εμβρύων που θα αναπτύσσονται σε τεχνητές μήτρες.

Το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης αναπτύσσεται ως μια πιθανή λύση στο πρόβλημα της ανάπτυξης του πληθυσμού της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, όπου τα ποσοστά γεννήσεων άρχισαν να μειώνονται σημαντικά τα τελευταία 6 χρόνια.

Οι Ερευνητές στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Μηχανικής και Τεχνολογίας Suzhou στην ανατολική επαρχία Jiangsu της Κίνας, ανέπτυξαν το ρομπότ ούτως ώστε να μπορεί να παρατηρεί, να καταγράφει και να ρυθμίζει το διοξείδιο του άνθρακα, τη διατροφή και το περιβάλλον του εμβρύου.

Είναι επίσης σε θέση να ταξινομεί τα έμβρυα με βάση τις δυνατότητες ανάπτυξής τους, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Biomedical Engineering» περιγράφει πώς η «ρομποτική νταντά» έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ανατροφή εμβρύων ζώων μέσα σε ένα περιβάλλον τεχνητής μήτρας.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά άλυτα μυστήρια σχετικά με τη φυσιολογία της τυπικής ανθρώπινης εμβρυϊκής ανάπτυξης», ανέφερε η δημοσίευση, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία «όχι μόνο θα βοηθούσε στην περαιτέρω κατανόηση της προέλευσης της ζωής και της εμβρυϊκής ανάπτυξης των ανθρώπων, αλλά θα παρέχει επίσης μια θεωρητική βάση για επίλυση γενετικών ανωμαλιών και άλλων σημαντικών προβλημάτων αναπαραγωγικής υγείας».

Όπως αναφέρει το Independent, σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό το σύστημα επιτρέπει στο έμβρυο να αναπτυχθεί ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά παρά στο φυσικό περιβάλλον μιας ανθρώπινης μήτρας.

Ενώ οι Κινέζοι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για την ανάπτυξη εμβρύων, εξακολουθούν να υπάρχουν νομικά -αλλά και ηθικά- εμπόδια που θα εμπόδιζαν τη χρήση της σε ανθρώπινα έμβρυα πέραν των δύο εβδομάδων ανάπτυξης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ