H 15χρονη Saniya ραπάρει για την ανισότητα και την πατριαρχία φορώντας χιτζάμπ

Έγραφε ποίηση από νεαρή ηλικία και στα 10 της άρχισε να τραγουδά.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από YouTube / Saniya MQ

Μεγαλωμένη στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Βομβάη, η 15χρονη Saniya Mistri αναρωτιόταν συχνά γιατί η ζωή της ήταν τόσο διαφορετική από αυτές που ζούσαν στα πιο πλούσια μέρη της πόλης.

«Υπάρχουν δυο όψεις της Βομβάης. Η μια είναι όμορφη, καθαρή και έχει μεγάλα κτίρια, που ο κόσμος θέλει να επισκέπτεται. Η άλλη έχει παραγκουπόλεις όπως η δική μου. Γιατί να είναι τόσο διαφορετικές; Γιατί να μην είναι ίσες; Κι εμείς δουλεύουμε σκληρά, όπως εκείνοι. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι και ξέρουμε πώς να ζήσουμε», σημειώνει.



Η Saniya, που το καλλιτεχνικό της όνομα είναι είναι Saniya MQ, μεγάλωσε σε μια πολυσύχναστη γειτονιά στο ανατολικό τμήμα της Βομβάης. Άρχισε να γράφει ποίηση σε νεαρή ηλικία και λίγο καιρό μετά οι φίλοι της τη μύησαν στη ράπ.

Η νεαρή ξεκίνησε να τραγουδά στα 10 της και στη συνέχεια άρχισε να ηχογραφεί τα κομμάτια της και να γυρίζει τα βίντεο κλιπ της με τη βοήθεια των φίλων της, όπως αναφέρει το BBC.

«Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο. Θέλω να βοηθήσω όλες τις γυναίκες γύρω μου να πετύχουν κάτι», λέει.

Η Saniya έχει περίπου 10.000 συνδρομητές στο YouTube και δέχεται πολλούς επαίνους και θαυμασμό. Τα τραγούδια της εκφράζουν απογοήτευση και θυμό για τις συστημικές ανισότητες, τη φτώχεια και την πατριαρχία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ