Ο Σαϊντού, ο 18χρονος πρόσφυγας από τη Γουινέα, παραμένει στην Ελλάδα

Σήμερα, έγινε δεκτό το αίτημά του από την Αρχή Προσφύγων για απόδοση ασύλου στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image


Παραμένει στην Ελλάδα ο αριστούχος πρόσφυγας μαθητής Σαϊντού Καμαρά αφού το αίτημά του έγινε δεκτό από την Αρχή Προσφύγων για την απόδοση ασύλου στην Ελλάδα.

Το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, που συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του είχε προκαλέσει συγκίνηση σε όλους. Ο Σαϊντού ως αριστούχος συμμετείχε κανονικά στην παρέλαση, αλλά κινδύνευε με απέλαση μετά την ενηλικίωσή του.

Ο Σαϊντού έφτασε στην Ελλάδα το 2019 σε ηλικία 16 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας αφού εγκατέλειψε την πατρίδα του, τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοικογενειακής βίας. Ο νεαρός γράφτηκε στο σχολείο, κατάφερε να ενσωματωθεί στη σχολική κοινότητα, έκανε φίλους και έλαβε την ελληνική παιδεία.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής Πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή, Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την απόφαση της Αρχής Προσφυγών για τον μαθητή, Σαϊντού Καμαρά.

Η απόφαση δικαιώνει όχι μόνο τον Σαϊντού και τους συμμαθητές του, αλλά τους χιλιάδες πολίτες που μόλις έγινε γνωστή η κατάστασή του στάθηκαν αμέσως στο πλάι του, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο πρόσωπο του νεαρού πρόσφυγα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ