Το Twitter είδε την πρεμιέρα του Μάρκου Σεφερλή και (τον) δίκασε

«Αστειάκια» για βιαστές, παρουσίαση των ομοφυλόφιλων ως καρικατούρων, ομοφοβικά σχόλια και αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτυπών συγκεκαλυμμένα με τον μανδύα του «χιούμορ». Αλλά, δεν γελάσαμε καθόλου.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από ANT1 / Super Mammy


Το πρώτο επεισόδιο της νέας «κωμικής» σειράς του Μάρκου Σεφερλή, «Super Mammy», έκανε πρεμιέρα χθες. Η σειρά βασίζεται στο «Mrs. Brown's Boys» του BBC και αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια, στα οποία ο Σεφερλής υποδύεται την ξεπερασμένα στερεοτυπική Ελληνίδα μάνα, υπό το όνομα Χαρίκλεια.

Το πρώτο επεισόδιο ήταν ένα συνονθύλευμα σεξισμού, ομοφοβίας και ηλικιακού ρατσισμού. Στην ελληνική τηλεόραση, εν έτει 2022, είδαμε τους ομοφυλόφιλους άνδρες να παρουσιάζονται ως καρικατούρες τελευταίου επιπέδου, τις γυναίκες να αντικειμενοποιούνται με τον πιο άθλιο τρόπο και τους βιαστές και τους επιδειξίες να εμφανίζονται ως αντικείμενα πόθου για τις γυναίκες. Και όλα αυτά τη στιγμή που καθημερινά δίνονται αγώνες για τα δικαίωματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για πραγματική ορατότητα και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.

Μάλλον, στο μυαλό του Μάρκου Σεφερλή όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Άλλωστε, ακούγονται ατάκες όπως «Είδα στον δρόμο έναν βιαστή, έτρεχα, έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα» ή «Η βότκα είναι λιπαντικό για να κατεβάζουν οι γυναίκες τα βρακιά τους και να γκαστρώνονται». Αλήθεια, ποιος μπορεί να γελά με αυτά;

Μετά την πρεμιέρα της σειράς, το #supermammy τρεντάρει μέχρι και σήμερα στο Twitter, με τους χρήστες να σχολιάζουν την τραγική σάτιρα του Σεφερλή, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν την παρέμβαση του ΕΣΡ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ