Πότε θα αρχίσει να υποχωρεί η σκόνη;

Θα ξεκινήσει η σταδιακή μείωσή της από τα δυτικά του νησιού.

Article featured image
Article featured image


Η σκόνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως θα αρχίσει να μειώνεται, όπως αναφέρει το μετεωρολογικό δελτίο του Kitasweather. Τα υψηλά επίπεδα σκόνης θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της σημερινής μέρας (Παρασκευή, 8/4), ξεκινώντας από τα δυτικά του νησιού.


Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού από το
Kitasweather:

Δροσερό και ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, εκτοπίζοντας προοδευικά τις θερμές για την εποχή αέριες μάζες και σκόνη.

Σήμερα Παρασκευή, o καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείονται λίγες μεμονωμένες σταγόνες λάσπης στα δυτικά και βόρεια. Σταδιακά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στα δυτικά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε υψηλά έως πολύ υψηλά κατά το πρώτο μισό της ημέρας, με σταδιακή μείωση, αρχικά από τα δυτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά κυρίως στα προσήνεμα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με εξαίρεση τα νότια και ανατολικά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα πιθανόν να παρατηρείται αραιή σκόνη αρχικά και κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τους κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο
, o καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή
, o καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ