Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision, o μπλε «ήλιος του ΠΑΣΟΚ» και η εμφάνιση της Ελλάδας

Μπήκαμε στο Twitter και μαζέψαμε τα πιο επικά σχόλια που γράφτηκαν με αφορμή τον χθεσινό ημιτελικό.

Article featured image
Article featured image


Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες ο πρώτος ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με την ανακοίνωση των 10 χωρών που «πήραν το εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together» προκρίθηκε και θα εμφανιστεί μαζί με άλλες 24 χώρες στο «Pala Olimpico», διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο. Οι 10 χώρες που θα ανέβουν στη σκηνή για δεύτερη φορά, μαζί με την Ελλάδα είναι οι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό για την εμφάνιση της Ουκρανίας, με το τραγούδι «Stefania», από το φολκ-ροκ συγκρότημα «Kalush Orchestra», το οποίο γράφτηκε πριν από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και μάλιστα πρόκειται για μια ωδή στις δυναμικές μητέρες, σύμφωνα με τον frontman του συγκροτήματος.

Μετά το πέρας του Α’ ημιτελικού, όλοι οι eurofans αναμένουν τον δεύτερο γύρο που θα γίνει αύριο Πέμπτη, 12 Μαΐου και από τις 18 συμμετοχές -μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Κύπρου με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Έλα Έλα»- θα περάσουν οι 10. Οι 18 συμμετοχές είναι οι ακόλουθες: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Τα του Twitter



Στο μεταξύ, εννοείται πως το Twitter «πήρε φωτιά» κατά τη διάρκεια του χθεσινού ημιτελικού. Η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν αυτή που -προφανώς- σχολιάστηκε δεόντως στο ελληνικό Twitter και ένας από τους κύριους λόγους ήταν το γεγονός πως μόλις ξεκίνησε το τραγούδι τής Αμάντα Γεωργιάδη, το σκηνικό πίσω από την τραγουδίστρια φάνηκε… γνώριμο σε αρκετούς.



Το τραγούδι της Λετονίας «Eat Your Salad», δεν πέρασε στην επόμενη φάση, αλλά οι στίχοι του: «Instead of meat, I eat veggies and p*ssy. I like them both fresh, like them both juicy», έγιναν αμέτρητα memes στο Twitter.



Οι Twitterάδες για άλλη μια φορά σχολίασαν τα πάντα με χιούμορ και κυρίως πολλή καυστικότητα!

Δείτε και μόνοι σας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ