Γονείς ζητούν από τον γιο τους αποζημίωση ύψους 650 χιλιάδων ή ένα εγγονάκι

«Ο γιος μας είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια, όμως ακόμη δεν σκέφτονται να κάνουν μωρό».

Article featured image
Article featured image


Την ανάγκη τους για εγγονάκι αποφάσισαν να εκφράσουν λίγο… εριστικά δυο γονείς στην Ινδία, μηνύοντας τον γιο τους και τη σύζυγό του και απαιτώντας είτε εγγόνι μέσα σε ένα χρόνο είτε… $650.000.

Ο Σαντζίβ και η Σαντχάνα Πρασάντ ισχυρίστηκαν ότι εξάντλησαν τις οικονομίες τους για να αναθρέψουν και να μορφώσουν τον γιο τους, που είναι πιλότος, αλλά και για να του προσφέρουν έναν πολυτελή γάμο. Τώρα όμως φαίνεται πως θέλουν τα χρήματά τους πίσω.

«Ο γιος μας είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια, όμως ακόμη δεν σκέφτονται να κάνουν μωρό», ανέφερε η μήνυση που υπέβαλαν σε δικαστήριο στην Χαριντβάρ την περασμένη εβδομάδα. «Τουλάχιστον αν έχουμε ένα εγγονάκι για να περνάμε χρόνο μαζί του, θα αντέχουμε τον πόνο μας».

Η αποζημίωση που απαιτούν ανέρχεται σε 50 εκατ. ρουπίες ($646.000) και περιλαμβάνει το κόστος ενός γαμήλιου πάρτι σε πεντάστερο ξενοδοχείο, ενός πολυτελούς αμαξιού που κόστισε $80.000 και του μήνα του μέλιτος που πέρασε το ζευγάρι στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους Times της Ινδίας.

Οι γονείς ζητούν επίσης $65.000 που κατέβαλαν για την εκπαίδευση του γιου τους ως πιλότος στις ΗΠΑ – ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε άνεργος στην Ινδία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Επιπλέον, αναγκαστήκαμε να πάρουμε δάνειο για να χτίσουμε το σπίτι μας και τώρα βιώνουμε πολλές οικονομικές δυσκολίες», ανέφερε το ζευγάρι στη μήνυση. «Και σε ψυχικό επίπεδο είμαστε επίσης πολύ ταραγμένοι επειδή ζούμε μόνοι μας».

Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Αρβίντ Κουμάρ, σημείωσε ότι η μήνυση θα μπορούσε να εκδικαστεί στις 17 Μαΐου.

Η Ινδία χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρό διαγενεακό οικογενειακό σύστημα, με παππούδες, ανίψια, θείους και θείες συχνά να ζουν στο ίδιο σπίτι.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυτή η παράδοση έχει αρχίσει να αλλάζει, με τα νέα ζευγάρια να προτιμούν να ζήσουν μακριά από τους γονείς και τα αδέρφια τους και πολλές γυναίκες να προτιμούν να εργαστούν αντί να εστιάσουν αποκλειστικά στα παιδιά και το νοικοκυριό.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ