Γνωρίστε την Kami, την πρώτη εικονική influencer με σύνδρομο Down

«Σε έναν κόσμο γεμάτο με τέλεια εικονικά μοντέλα, η δημιουργία της Kami είναι ένας τρόπος για να επαναπροσδιορίσουμε πλήρως το σύνδρομο Down στο διαδικτυακό χώρο».

Article featured image
Article featured image

Οι εικονικοί influencers είναι ένα μικρό υποσύνολο της συνεχώς αυξανόμενης κοινότητας στα social media, που γίνονται όλο και πιο διαδεδομένοι. Γι' αυτό η εκπροσώπηση όλων είναι τόσο σημαντική.

Το Down Syndrome International (DSi) και η εταιρεία Forsman & Bodenfors (F&B) Singapore παρουσίασαν την «Kami», την πρώτη ψηφιακή influencer με σύνδρομο Down.


Το πρόβλημα με την κοινότητα εικονικών avatar είναι ότι οι χαρακτήρες είναι, τις περισσότερες φορές, «εξιδανικευμένες» παρουσίες.


Δεν επηρεάζονται από την αναπόφευκτη φθορά, τις αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα, δεν χρειάζεται να προσέχουν τη διατροφή τους ή το δέρμα τους. Αυτά τα πρόσωπα είναι τόσο άριστα επιμελημένα, που όμως δεν απεικονίζουν την ποικιλία του ανθρώπινου φάσματος.

Εδώ έρχεται η Kami, που φιλοδοξεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ψηφιακού χώρου όπου οι άνθρωποι, ειδικά τα άτομα με σύνδρομο Down, θα αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται και εκτιμώνται.


Το πραγματικό της όνομα, Kamilah, σημαίνει τελειότητα, προκαλώντας τους καταναλωτές να αναθεωρήσουν τι σημαίνει η λέξη.

Το εικονικό μοντέλο μπορεί να είναι μια συνθετική αναπαράσταση, αλλά η εικόνα της είναι μια συγχώνευση περισσότερων από 100 πραγματικών νεαρών γυναικών από όλο τον κόσμο που έχουν σύνδρομο Down.


Το πρακτορείο ψηφιακών μοντέλων The Diigitals δημιούργησε την εμφάνισή της χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή μέσου όρου προσώπου, πριν ολοκληρώσει το σχέδιo με το λογισμικό δημιουργίας τρισδιάστατων χαρακτήρων Daz3D.

Επίσης, εθελοντές δάνεισαν τις φωνές, τους τρόπους και την προσωπικότητά τους για να δημιουργήσουν μια αυθεντική ενσάρκωση της κοινότητας και να ζωντανέψουν την Kami.

«Δεν βλέπω πραγματικά άτομα με σύνδρομο Down στα social media. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι σαν εμάς», περιγράφει η Jaspreet Sekhon, εθελόντρια από τη Σιγκαπούρη της οποίας η εικόνα βοήθησε να γίνει η Kami πραγματικότητα.


«Σε έναν κόσμο γεμάτο με τέλεια εικονικά μοντέλα, η δημιουργία της Kami είναι ένας τρόπος για να επαναπροσδιορίσουμε πλήρως το σύνδρομο Down στο διαδικτυακό χώρο», σημειώνουν οι Rachel Kennedy και Firrdaus Yusoff, δημιουργικοί της Forsman & Bodenfors Singapore.

«Θέλουμε να κάνουμε αδύνατο να αγνοήσουμε την Kami και όλα όσα πρεσβεύει. Καθώς τη γνωρίζουμε, οι πραγματικές δυνατότητες της Kami θα εξαρτηθούν από το πώς ο κόσμος την αγκαλιάζει στην εικονική της μορφή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ