Ανεβαίνει (αρκετά) η θερμοκρασία στην Κύπρο

Πότε αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

Article featured image
Article featured image

Στους 38 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία το Σάββατο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ακόμη οι αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν σύντομη μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις απογευματινές ώρες τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που θα παρατηρούνται, ενδέχεται να δώσουν σύντομη μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι νωρίς το απόγευμα, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Κυριακή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Δευτέρα και την Τρίτη, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ