Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα κινηματογραφικά φιλιά ήταν εφιάλτης για τον «Spiderman»

Το χαρακτήρισε ως «πολύ άβολη εμπειρία», αλλά όχι για τους λόγους που μπορεί να φαντάζεστε.

Article featured image
Article featured image


«Πολύ άβολη εμπειρία» χαρακτήρισε το ανάποδο φιλί του Spiderman με την Μέρι Τζέιν ο Τόμπι Μαγκουάιρ, ένα από τα πιο διάσημα φιλιά στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στην ταινία, ο χαρακτήρας του Τόμπι Μαγκουάιρ, Πίτερ Πάρκερ, είναι καλυμμένος ολόκληρος με το κοστούμι του Spiderman και κρέμεται ανάποδα, όταν η Μέρι Τζέιν Γουάτσον, τον φιλάει αφού τη σώζει από επίθεση σε ένα βροχερό σοκάκι στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το hollywoodreporter.com, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ήταν μια πολύ απαιτητική σκηνή φιλιού για να κινηματογραφηθεί καθώς, όπως είπε: «Έπεφτε πάνω μου η βροχή... και μετά η Κίρστεν μου τραβάει τη μάσκα μέχρι [τη μύτη μου] και εμποδίζει τη δίοδο του αέρα από εκεί, οπότε εγώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Και μετά με φιλάει, εμποδίζοντας τη δίοδο του αέρα και από εκείνο το σημείο, οπότε δεν υπάρχει πουθενά αλλού η δυνατότητα για μένα να αναπνεύσω».Ο Τόμπι Μαγκουάιρ είπε ότι «πρακτικά ασφυκτιούσε» ενώ γύριζε το φιλί και αναγκάστηκε να πάρει γρήγορες, κοφτές αναπνοές από το πλάι του στόματός του για να βγάλει τη σκηνή.

Όπως εξήγησε «ήταν πολύ δύσκολο, στην πραγματικότητα. Ήταν πραγματική πρόκληση. Φώναξαν "cut" και έβγαλα αέρα, τελείως λαχανιασμένος. Ήταν βασανιστήριο. Σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι το οξυγόνο».

«Δεν ένιωθα ότι θα ήταν ένα “διάσημο” φιλί επειδή ο Τόμπι ήταν... έμπαινε νερό στη μύτη του λόγω της βροχής, και δεν μπορούσε να αναπνεύσει με το κοστούμι του Spider-Man», είπε η Κρίστεν σε μια συνέντευξη στο περιοδικό W, φέτος τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, το φιλί, όπως και η υπόλοιπη ταινία, έκανε θραύση, οδηγώντας τον Spider-Man στο να γίνει η πρώτη κινηματογραφική ταινία που έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Ο Μαγκουάιρ και η Κίρστεν, τώρα 40 ετών, συνέχισαν να πρωταγωνιστούν σε δύο ακόμη ταινίες Spider-Man το 2004 και το 2007, οι οποίες ήταν όλες επιτυχίες στο box office.


Με πληροφορίες από wmagazine, news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ