ΗΠΑ: Ένα καταφύγιο φροντίζει τα κατοικίδια ατόμων που βρίσκονται σε απεξάρτηση

Το καταφύγιο φιλοξενεί τα ζώα των ατόμων, ώστε να επικεντρωθούν στις θεραπείες τους, χωρίς να ανησυχούν για την τύχη των αγαπημένων τους τετράποδων.

Article featured image
Article featured image


Ένα νέο πρόγραμμα στη Γιούτα των ΗΠΑ παρέχει στέγη σε κατοικίδια, των οποίων οι ιδιοκτήτες υποβάλλονται σε θεραπεία για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία μεταξύ του Ruff Haven Crisis Center, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που παρέχει φροντίδα για κατοικίδια των οποίων οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν προβλήματα, και του Odyssey House, του μεγαλύτερου προγράμματος απεξάρτησης της Γιούτα.

Η σημαντική αυτή συνεργασία με τους δύο οργανισμούς ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες, δήλωσε στο CNNi η Κριστίνα Πούλσιφερ, εκτελεστική διευθύντρια και συνιδρύτρια του Ruff House.

To καταφύγιο ειδικεύεται σε βραχυπρόθεσμες διαμονές, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη συνεργασία με πελάτες, που υποβάλλονται σε θεραπεία απεξάρτησης, για περισσότερες από 60 ή 90 ημέρες. Πλέον, η συνεργασία με το Odyssey House έλυσε αυτό το πρόβλημα, έχοντας ως στόχο τον άνθρωπο που θέλει να δουλέψει με τον εαυτό του, χωρίς να ανησυχεί για την τύχη του ζώου του.

«Το να γνωρίζουν ότι τα κατοικίδιά τους είναι ασφαλή ενώ δουλεύουν με τον εαυτό τους, παρέχει αυτό το επιπλέον αίσθημα υποστήριξης για να επικεντρωθούν στην ανάκαμψή τους», αναφέρει η κυρία Πούλσιφερ.

Το Ruff House σχεδιάζει να φιλοξενήσει περίπου 10-12 πελάτες μέσω της συνεργασίας με το Odyssey. Η στέγαση για τους εξαρτημένους ασθενείς, όπως όλες οι μη κερδοσκοπικές υπηρεσίες, είναι εντελώς δωρεάν.

SJXQA7A72BFDVBY643E2LMZPJA.jpgΤο καταφύγιο άνοιξε τον Ιούνιο του 2020. Αν και δεν σκόπευαν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, «έτυχε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε μια πολύ σημαντική στιγμή, όταν η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη από ποτέ», συνέχισε η Πούλσιφερ.

Το Ruff House άνοιξε με την προοπτική να φιλοξενεί ζωάκια, κυρίως σκύλους και γάτες οι ιδιοκτήτες των οποίων νοσηλεύονται ή έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή βία ή άλλα προβλήματα. Τώρα λειτουργεί και για ανθρώπους που έχουν προβλήματα στέγασης. Εκτός της παροχής βραχυπρόθεσμης στέγασης σε κατοικίδια ατόμων που είναι σε απεξάρτηση, παρέχουν κλινικές εμβολιασμού ζώων και κτηνιατρική περίθαλψη, ενώ υπάρχουν και ομάδες προσωρινής αναδοχής.

Οι πελάτες του οργανισμού λαμβάνουν βίντεο και φωτογραφίες των κατοικίδιων τους ενώ βρίσκονται υπό τη φροντίδα του Ruff House, ώστε να είναι σίγουροι πως τα αγαπημένα τους τετράποδα τυγχάνουν καλής φροντίδας.

Το καταφύγιο έχει φιλοξενήσει περίπου 2.000 ζώα. Σήμερα, έχουν στη φροντίδα τους 61 τετράποδους φίλους των ανθρώπων.

283567957_541840317497448_5686372458662306799_n.jpgΜε πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ