Σήμερα και τις επόμενες μέρες αναμένονται ασταθείς καιρικές συνθήκες με καταιγίδες και χαλάζι

Δείτε ποιες περιοχές του νησιού ενδέχεται να επηρεαστούν.

Article featured image
Article featured image


Σήμερα Δευτέρα
, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Σύντομα όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε νότια/νοτιοανατολικά και σε βορειοανατολικά τμήματα του νησιού αργότερα μέσα στο απόγευμα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά στα παράλια, εσωτερικό και σε κοιλάδες θα παρατηρηθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Σύντομα όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά στα παράλια, εσωτερικό και σε κοιλάδες θα παρατηρηθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tην Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι μεγάλος.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ