Αίγυπτος: 68χρονη τουρίστρια πέθανε μετά από επίθεση καρχαρία

Η γυναίκα κατάφερε να φτάσει στη στεριά με κομμένο χέρι και πόδι και κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Article featured image
Article featured image

Προσοχή: Περιγραφές και Εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν

Μέρος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτο έχει κλείσει μετά τον θάνατο μιας γυναίκας που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία.

Η γυναίκα, 68 ετών, από την Αυστρία, κολυμπούσε κοντά στο θέρετρο της Χουργκάντα όταν δέχθηκε επίθεση από τον καρχαρία. Ο καρχαρίας τής έκοψε ένα πόδι και ένα χέρι, όμως αυτή κατάφερε να επιστρέψει κολυμπώντας στην ακτή και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, αλλά στη συνέχεια πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Το βίντεο της επίθεσης δείχνει το νερό να γίνεται κόκκινο από το αίμα καθώς τρομοκρατημένοι τουρίστες κοιτάζουν. Στο βίντεο ακούγονται αρκετοί Ρώσοι τουρίστες να διαμαρτύρονται για την έλλειψη ναυαγοσωστών.

«Γαμ..., είναι αιμόφυρτη. Ο καρχαρίας της δάγκωσε το χέρι. Πού είναι η ομάδα διάσωσης; Θα πεθάνει», ακούγονται πανικόβλητοι Ρώσοι τουρίστες να λένε καθώς τη βιντεοσκοπούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ένας άντρας τής πέταξε ένα σχοινί καθώς η γυναίκα κολυμπούσε με δυσκολία προς την παραλία, αν και κανείς δεν μπήκε στα νερά για να τη βοηθήσει. Όταν έφτασε στην παραλία, η 68χρονη, η οποία σύμφωνα με τοπικές αναφορές ήταν παντρεμένη με έναν Αιγύπτιο, έλαβε ΚΑΡΠΑ. Στη συνέχεια όμως πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στο ασθενοφόρο.

Κάποιοι μάλιστα, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή του καρχαρία.



Το Associated Press ανέφερε ότι ο κυβερνήτης της επαρχίας της Ερυθράς Θάλασσας έκλεισε την περιοχή για τρεις ημέρες.

Όλες οι «θαλάσσιες δραστηριότητες έχουν απαγορευτεί», συμπεριλαμβανομένων των καταδύσεων, της κολύμβησης με αναπνευστήρα, του wind surfing, του kite sailing και των αλιευτικών σκαφών.

Η Χουργκάντα, μια πόλη-θέρετρο που εκτείνεται περίπου 25 μίλια κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου, είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις καταδύσεις.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες στην Αίγυπτο, αλλά η Ερυθρά Θάλασσα περιέχει καρχαρίες υφάλου και καρχαρίες λευκής κορυφής του ωκεανού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ