Ο συντάκτης της νέας αυτής μελέτης, Ishanu Chattopadhyay Ph.D., Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, δήλωσε:
«Δημιουργήσαμε έναν ψηφιακό κλώνο των αστικών περιβαλλόντων. Εάν του τροφοδοτήσετε δεδομένα από το τι συνέβη στο παρελθόν, θα σας πει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Δεν είναι μαγεία, προφανώς υπάρχουν περιορισμοί, αλλά το επικυρώσαμε και λειτουργεί πολύ καλά.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο προσομοίωσης για να δείτε τι συμβαίνει εάν το έγκλημα αυξηθεί σε μια περιοχή της πόλης ή αντίστοιχα τι συμβαίνει εάν υπάρξει αυξημένη επιβολή του νόμου σε μια άλλη περιοχή. Εάν εφαρμόσετε όλες αυτές τις διαφορετικές μεταβλητές, μπορείτε να δείτε πώς εξελίσσονται και τα συστήματα κατά συνέπεια».
Ένα ξεχωριστό μοντέλο από την ομάδα ανέλυσε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται η αστυνομία στο έγκλημα, καθώς ο εντοπισμός εγκλημάτων σε πιο πλούσιες περιοχές είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες συλλήψεις, σε σύγκριση με λιγότερες συλλήψεις για παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα σε φτωχότερες γειτονιές. Στόχος της ομάδας ήταν να δείξει πως υπάρχουν προκαταλήψεις που επηρεάζουν τόσο τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών αρχών όσο και τη δημιουργία των μοντέλων πρόβλεψης.
Με πληροφορίες από unboxholics