Θάνατος 3χρονης στην Πάφο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητο την Κυριακή, στη μεγάλη πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο.

Article featured image
Article featured image


Σε πνιγμό εντός ύδατος οφείλεται ο θάνατος της τρίχρονης που έσβησε την Κυριακή, σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, η νεκροτομή επί της σορού της άτυχης τρίχρονης, διενεργήθηκε την Τρίτη μετά τις 12:00 στο νεκροτομείο Πάφου.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι εξετάσεις συνεχίστηκαν στον χώρο του ξενοδοχείου, ενώ μάρτυρες κλήθηκαν στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για τη λήψη των καταθέσεων με στόχο τη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, η οικογένεια της μικρής από τη Λευκωσία είχε μεταβεί την Κυριακή στην Πάφο για ολιγοήμερες διακοπές. Το απόγευμα όλα τα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν στα κρεβατάκια της πισίνας, είπε.

Το κοριτσάκι ζήτησε να κολυμπήσει στη μικρή πισίνα για παιδιά αλλά, άγνωστο πώς, βρέθηκε να επιπλέει αναίσθητο στη μεγάλη πισίνα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, το κοριτσάκι εντοπίστηκε να επιπλέει στη μεγάλη πισίνα από άλλο λουόμενο και ναυαγοσώστη, γύρω στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο ναυαγοσώστες και ένα από τα αντικείμενα των ερευνών είναι εάν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αναφέρει το ΡΙΚ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα στον χώρο υπήρχε πλήθος κόσμου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο επιτόπου όσο και αργότερα στο Νοσοκομείο Πάφου από τους επί καθήκοντι ιατρούς, το κοριτσάκι δεν ανένηψε.

Η κηδεία της τρίχρονης θα τελεστεί την Τετάρτη στις 17:30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου στα Λατσιά. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και ΡΙΚ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ