Vegan μητέρα καταδικάστηκε σε ισόβια μετά τον θάνατο του 18 μηνών γιου της από υποσιτισμό

Εκείνη και ο σύζυγός της μεγάλωναν τα παιδιά τους με μια αυστηρή vegan διατροφή.

Article featured image
Article featured image


Μια vegan μητέρα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά τον θάνατο του 18 μηνών γιου της από υποσιτισμό, αφού τον τάιζε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά.

Η 39χρονη Sheila O'Leary, καταδικάστηκε από ένορκο της Φλόριντα για δολοφονία πρώτου βαθμού, βαριά παιδική κακοποίηση, επιβαρυντική ανθρωποκτονία παιδιού, κακοποίηση παιδιού και δύο κατηγορίες για παραμέληση παιδιού.

300444041_1214080002763014_7644582078563666110_n_city.jpg



Οι εισαγγελείς λένε ότι ο γιος της, Ezra, ήταν σοβαρά υποσιτισμένος και ζύγιζε περίπου 8 κιλά (17 pounds) όταν πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η O'Leary και ο 33χρονος σύζυγός της, Ryan, είπαν στην αστυνομία ότι μεγάλωναν τα παιδιά τους με μια αυστηρή vegan διατροφή, αποτελούμενη από ωμά φρούτα και λαχανικά. Ο Ezra τρεφόταν επίσης με μητρικό γάλα, δήλωσαν.

Οι εισαγγελείς λένε ότι εκτός από τον Ezra, άλλα τρία παιδιά, ένα τρίχρονο, ένα πεντάχρονο και ένα 11χρονο, υπέφεραν επίσης από ακραία παραμέληση και κακοποίηση.

H O'Leary καταδικάστηκε μετά από τρεις ώρες συζητήσεων από ένα δικαστήριο στην κομητεία Lee της Φλόριντα, στο τέλος μιας δίκης πέντε ημερών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς είπαν στους ενόρκους ότι η μητέρα από το Cape Coral «επέλεξε να αγνοήσει τις κραυγές του» παιδιού της.

Ο Ryan O’Leary έχει επίσης κατηγορηθεί για τα ίδια εγκλήματα με τη σύζυγό του, καθώς και για σεξουαλική επίθεση σε θύμα κάτω των 12 ετών. Παραμένει στη φυλακή και δεν έχει ακόμη δικαστεί.

pateras-paidiou-pethane-apo-asitia-vegan_City.png



«Η Sheila O’Leary κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για φόνο πρώτου βαθμού. Καταδικάστηκε επίσης σε 30 χρόνια φυλάκιση για κακοποίηση παιδιών, 30 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία παιδιού και 5 χρόνια φυλάκιση για δύο κατηγορίες παιδικής παραμέλησης και μία κατηγορία παιδικής κακοποίησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Εισαγγελέα της Πολιτείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ