Θέση «πρεσβευτή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα» θα δημιουργηθεί στη Γαλλία

Το άτομο που θα διοριστεί θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την προώθηση των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλο τον κόσμο.

Article featured image
Article featured image


Η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελίζαμπεθ Μπορν, ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δημιουργία της νέας θέσης του «πρεσβευτή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα» σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των διακρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Η Μπορν μίλησε επισκεπτόμενη ένα κέντρο ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ορλεάνη, στην κεντρική Γαλλία, για τη 40ή επέτειο από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα.

Στην ομιλία της είπε ότι ένας πρεσβευτής θα διοριστεί μέχρι το τέλος του έτους και σύμφωνα με το γραφείο της, ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη θέση θα είναι υπεύθυνος για τον «συντονισμό της γαλλικής διπλωματικής δράσης για την προστασία από τις διακρίσεις και την προώθηση των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλο τον κόσμο».

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός ταμείου 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση δέκα νέων ΛΟΑΤΚΙ+ κέντρων. Στη χώρα υπάρχουν ήδη 35 παρόμοια κέτνρα.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω έντονης κριτικής στην κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δεδομένου του διορισμού, μετά από ανασχηματισμό, δύο υπουργών που έχουν κάνει δηλώσεις κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στο παρελθόν: την Caroline Cayeux και τον Christophe Béchu.



Με πληροφορίες από France24, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ