«Αποφάσισα ότι θα έχω αγόρι, θα ζήσω και οι άνθρωποι θα με αγαπήσουν»

Η Charlie γεννήθηκε με ένα χέρι και μικρότερα πόδια λόγω της αποτυχημένης άμβλωσης, στην οποία υπεβλήθη η μητέρα της, αλλά η αναπηρία της δεν την εμπόδισε ποτέ να κάνει -και να γίνει- ό,τι ήθελε.

Article featured image
Article featured image


Η Charlie Rousseau, 25 ετών, από το Rouyn-Noranda, στο Κεμπέκ του Καναδά, μεγάλωσε νιώθοντας σαν ένα «κανονικό παιδί» και «δεν κατάλαβε ότι ήταν ανάπηρη» μέχρι την εφηβεία της, παρόλο που γεννήθηκε με ένα χέρι και μικρότερα πόδια. Αφήνοντας στην άκρη τους ορισμούς περί κανονικότητας, η Charlie είναι ακόμα μια απόδειξη ότι τα άτομα με αναπηρία είναι πρώτα και πάνω απ' όλα η τεράστια δύναμή τους.

Μιλώντας στο FEMAIL της Daily Mail, η 25χρονη ραδιοφωνική παρουσιάστρια εξήγησε πως ο λόγος που γεννήθηκε με αναπηρία ήταν επειδή η μητέρα της, όταν ήταν έφηβη, είχε κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα άμβλωσης, ενώ ήταν έγκυος την Charlie.

«Ο γιατρός φέρεται να είπε στους γονείς μου να με κρατήσουν παρόλο που η διαδικασία της έκτρωσης δεν είχε ολοκληρωθεί. Θα μπορούσαν να κινηθούν νομικά εναντίον του νοσοκομείου, αλλά ζούσαμε σε μια μικρή πόλη και οι γονείς μου δεν ήθελαν να “γίνει θέμα”».



Μεγαλώνοντας, η Charlie είπε πως ένιωθε σαν ένα κανονικό παιδί και ότι οι γονείς της την μεγάλωναν όπως θα μεγάλωναν κάθε άλλο παιδί. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως έχω αναπηρία μέχρι τα 16 μου. Οι γονείς μου με είχαν στείλει σε ένα κανονικό σχολείο όπου έκανα κανονικούς φίλους. Είχα δυναμικό χαρακτήρα και αυτό με βοήθησε να ταιριάξω με τους υπόλοιπους», λέει η ίδια.

«Αποδέχτηκα την αναπηρία και τη διαφορετικότητά μου μόνο όταν άρχισαν να με ενδιαφέρουν τα αγόρια. Όταν με φιλούσαν, έπρεπε να σκύβουν και αυτό με έκανε να σκέφτομαι αν θα μπορούσα ποτέ να έχω αγόρι», προσθέτει.

Χρόνια μετά, όταν έφτασε η ώρα να πάει στο κολέγιο, η Charlie πήρε την απόφαση να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή της. «Αποφάσισα ότι θα έχω αγόρι, θα ζήσω και οι άνθρωποι θα με αγαπήσουν», θυμάται.



Μιλώντας σχετικά με το πόσο εύκολο ήταν το να βρει δουλειά, λέει ότι ως έφηβη δεν μπόρεσε ποτέ να δουλέψει γιατί κανείς δεν της προσέφερε εργασία, παρόλο που όλοι οι φίλοι της είχαν δουλειές μερικής απασχόλησης. Στα 19 της ξεκίνησε να εργάζεται ως ραδιοφωνική παρουσιάστρια και αυτό ήταν κάτι που τη βοήθησε να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αγγλία για να διδάξει γαλλικά σε σχολεία στο Shrewsbury. Τότε ήταν που πήρε και την απόφαση να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός πως συναντά εμπόδια που μπορεί να προκύπτουν λόγω της αναπηρίας της, όπως για παράδειγμα το να δυσκολεύεται να μεταφέρει τις βαλίτσες της.

«Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί παντού, είναι υπέροχο να ταξιδεύεις. Όποτε ζητώ βοήθεια από τους ανθρώπους είναι διατεθειμένοι να με βοηθήσουν», λέει και προσθέτει πως μέχρι στιγμής επισκέφθηκε το Μεξικό, την Ίμπιζα, την Πορτογαλία και την Αυστραλία.



Περίπου την ίδια περίοδο αποφάσισε να ανοίξει και λογαριασμούς στο TikTok και στο Instagram, γιατί ήθελε να μοιράζεται τις στιγμές από τα ταξίδια της με την οικογένεια και τους φίλους της.

«Δεν είχα ανοίξει τους λογαριασμούς για να γίνω influencer. Λίγο καιρό αργότερα όμως, άρχισα να λαμβάνω σχόλια και ακόλουθους», σημειώνει.

Η πανδημία όμως, ανάγκασε τη νεαρή Καναδή να εγκαταλείψει τα ταξίδια της και να επιστρέψει πίσω στη χώρα της.

«Ήμουν μόνη μου, σε lockdown, για εβδομάδες και η οικογένειά μου ανησυχούσε πολύ για μένα. Έτσι, επέστρεψα στον Καναδά, ήμουν πολύ λυπημένη που τα ταξίδια μου είχαν φτάσει στο τέλος τους».


Η Charlie ήθελε πάρα πολύ να ξαναμπεί μέσα σε αεροπλάνο και έτσι, τον χειμώνα του 2021, αποφάσισε να ταξιδέψει στο Μεξικό και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους κατάφερε να επιστρέψει στην Αγγλία.

Πολλοί από τους ακολούθους της Charlie αγαπούν τον αισιόδοξο και θετικό χαρακτήρα που έχει, παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Δημοσιεύει βίντεο από τον καθημερινό αγώνα που βιώνει για να κάνει βασικά πράγματα, όπως το ίσιωμα των μαλλιών της.




Η 25χρονη λέει επίσης πως δεν έχει σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο των εγχειρήσεων και μερικές φορές μάλιστα, προτιμά να χρησιμοποιεί τα κανονικά της πόδια, παρά τα προσθετικά.

60454069-10909039-She_has_been_given_prosthetic_legs_but_Charlie_rarely_uses_them_-a-42_1658262233403.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ