«Πάεννε σκουπίστου τωρά!» [Βίντεο]

Ακτιβιστές που μάχονται για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ζώων δέχτηκαν επίθεση από πολίτη κατά τη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης.

Article featured image
Article featured image

Κατά τη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης από ακτιβιστές για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ζώων, που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο (24/9) στη Λευκωσία, ένας πολίτης επιτέθηκε σε δύο ακτιβιστές και τους τραυμάτισε σοβαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος για τα ζώα.

Μάλιστα, βίντεο που έγινε viral στα ΜΚΔ, φέρεται να δείχνει το σκηνικό με τον άντρα, ο οποίος φωνάζει στους ακτιβιστές και τους επιτίθεται. «Πάεννε σκουπίστου τωρά! Έχει κόσμο που σε βλέπει», ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων.

Ακολούθως, το ίδιο άτομο χτυπάει το χέρι μιας άλλης ακτιβίστριας για να της ρίξει το κινητό με το οποίο προσπαθούσε να τον βιντεογραφήσει και στη συνέχεια απευθύνθηκε εκ νέου στον πρώτο ακτιβιστή επιμένοντας να του λέει να «πάει να σκουπιστεί».



Στη σχετική ανακοίνωση του Κόμματος για τα ζώα, που κυκλοφόρησε την Κυριακή, καταγράφονται τα ακόλουθα:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει τις απαράδεκτες και βίαιες συμπεριφορές από όπου και εάν προέρχονται και γενικά καταδικάζει την βία γιατί απλά είναι βία και η βία δεν μας δείχνει ότι επιτέλους ζούμε ή όχι σε μία δημοκρατική χώρα σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Χθες Σάββατο (24/9/22) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ειρηνική εκδήλωση ακτιβιστών στην Λευκωσία των οργανώσεων «AV» και «269Life Κύπρου» ( Παγκόσμιες οργανώσεις) οι οποίες μάχονται για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ζώων, απροειδοποίητα πολίτης επιτέθηκε σε δύο ακτιβιστές (μία γυναίκα και ένα άντρα). Τους τραυμάτισε σοβαρά όπως επίσης προκάλεσε υλικές ζημιές. Οι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Τέτοια περιστατικά και τέτοιες βίαιες συμπεριφορές μάς δείχνουν ότι η δημοκρατία στη χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το ελεύθερο να εκφραστεί για αυτά που πιστεύει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει αυτό το δικαίωμα έστω και εάν διαφωνεί κάποιος.

Καλούμε άμεσα την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως άμεσα διατάξουν έρευνα για το περιστατικό και να αναζητηθούν ο/οι ένοχος/οι εάν και εφόσον προκύψουν τα οποιαδήποτε στοιχεία εναντίο τους να οδηγηθούν εκεί και όπου τους αξίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ