Έφηβες που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες, το είχαν σκάσει για να πάνε σε συναυλία

Εντοπίστηκαν σε απόσταση 1200 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

Article featured image
Article featured image

Δύο έφηβες που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες στο Πακιστάν την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκαν σε απόσταση 750 μιλίων (1200 περίπου χιλιομέτρων) από το σπίτι τους, αφού προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Νότια Κορέα, για να συναντήσουν το δημοφιλές Κ-pop συγκρότημα BTS, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Τα δύο κορίτσια, ηλικίας 13 και 14 ετών, εξαφανίστηκαν το Σάββατο από την πόλη Korangi στην επαρχία Karachi, δήλωσε ο Abraiz Ali Abbasi, ανώτερος αστυνομικός επιθεωρητής της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στα σπίτια τους, η αστυνομία βρήκε ένα ημερολόγιο που αποκάλυπτε τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στη Νότια Κορέα, για να συναντήσουν το δημοφιλές συγκρότημα, είπε ο Abbasi σε ένα βίντεο.

«Από το ημερολόγιο είδαμε αναφορές για τα δρομολόγια των τρένων και ότι σχεδίαζαν να το σκάσουν μαζί με μια άλλη φίλη τους, την οποία στη συνέχεια ανακρίναμε», είπε.

«Αρχίσαμε την προσπάθεια εντοπισμού των κοριτσιών και εν τέλει μάθαμε ότι κρατούνταν από την αστυνομία στην πόλη της Λαχόρης, όπου είχαν ταξιδέψει με τρένο».

Ο Abbasi είπε ότι οι ρυθμίσεις για την επιστροφή των κοριτσιών πίσω στο Καράτσι έγιναν σε συντονισμό με την αστυνομία στη Λαχόρη.

Capture3.PNG



Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να «επιτηρούν τον χρόνο που τα παιδιά τους περνούν μπροστά από τις οθόνες», ώστε να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση τού τι βλέπουν στο διαδίκτυο.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δύο έφηβες πήραν αυτό το ρίσκο επειδή οι φανατικοί θαυμαστές (‘stans’) είναι ικανοί να το κάνουν αυτό για τα είδωλά τους», είπε η δημοσιογράφος για θέματα πολιτισμού, Rabia Mehmood, χρησιμοποιώντας έναν όρο της καθομιλουμένης για τους πιστούς θαυμαστές («stans»).



Η K-pop έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν. Αφίσες και άλμπουμ του συγκροτήματος BTS πωλούνται σε όλη τη χώρα της Νότιας Ασίας, ενώ τα κορεατικά δράματα κερδίζουν επίσης δημοτικότητα.

Το επταμελές κορεάτικο BTS έκανε παύση στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς το γηραιότερο μέλος του ξεκίνησε υποχρεωτική στρατιωτική θητεία τον περασμένο μήνα. Ο Τζιν, 30 ετών, ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία στις 13 Δεκεμβρίου, μια δέσμευση που αναμένεται να διαρκέσει 18 μήνες.

Το συγκρότημα πρόκειται να διατηρηθεί χωριστά μέχρι τουλάχιστον το 2025, καθώς άλλα μέλη της ομάδας ενηλικιώνονται και θα ενταχθούν στον στρατό της Νότιας Κορέας. Το συγκρότημα είπε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο για να συνεχίσει σόλο έργα.


Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ