Είναι εκπληκτικό το πώς η χώρα που θεωρείται η γενέτειρα της Δημοκρατίας στον κόσμο να υμνεί κατά τρόπο τέτοιο έναν άνθρωπο που κάποτε έδιωξε κακήν κακώς (και πολύ καλά έκανε) από την εξουσία.
Και αν πολλοί διατείνονται πως η οικογένεια Γλύξμπουργκ αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδος και δεν πρέπει να απαξιώνεται ούτε να διαγράφεται, να θυμίσουμε στους απανταχού βασιλολάτρεις πως και ο Εμφύλιος είναι μέρος της ιστορίας, όπως και η Χούντα των Συνταγματαρχών, ωστόσο δεν είδαμε κάποιον να τιμά ή να υμνεί τις επετείους τους. Οκ, εκτός από μερικές γραφικές εξαιρέσεις.
Στο διά ταύτα, από το πρωί σήμερα η ελλαδική πρωτεύουσα έχει οργανωθεί και ανασυνταχθεί για την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε από διάφορα προβλήματα υγείας στα 82 του χρόνια. Μια κηδεία που ναι μεν αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση να μη γίνει δημοσία δαπάνη, ωστόσο οι 1000+ αστυνομικοί που ακροβολίστηκαν στην πρωτεύουσα, τα drone και οι εργασίες που έγιναν για την ετοιμασία του Τατοΐου -του χώρου που θα ταφεί ο Κωνσταντίνος, είναι έξοδα που θα επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, άρα τον φορολογούμενο. Παρόλα αυτά, το ζητούμενο είναι άλλο. Η εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου για να προσκυνήσουν τον βασιλιά.
Όπως διαβάζουμε σε ελλαδικά Μέσα, αρκετοί ήταν αυτοί που από τα ξημερώματα σήμερα στήθηκαν έξω από την εκκλησία της Μητρόπολης Αθηνών ώστε να καταφέρουν να εισέλθουν στον ναό και να προσκυνήσουν το φέρετρο του νεκρού, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που προσέτρεξαν για να παρακολουθήσουν την πομπή.