Πώς να χρηματοδοτήσεις το Μάστερ σου

Θες να εξειδικεύσεις τις γνώσεις σου με ένα μεταπτυχιακό αλλά το οικονομικό κόστος αποτελεί εμπόδιο;

Article featured image
Article featured image

Ένα μεταπτυχιακό απαιτεί επένδυση χρόνου και χρημάτων, ωστόσο τα οφέλη από την απόκτησή του είναι σαφώς περισσότερα αφού οι μεταπτυχιακές σπουδές συμβάλλουν στην προσωπική εξέλιξη και στην επαγγελματική ανέλιξη. Εξάλλου, σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι που σου επιτρέπουν να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.


Το Πανεπιστήμιο Frederick στηρίζει την απόφαση κάθε ενδιαφερόμενου/ης για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού, προσφέροντας ευκαιρίες σε πολλά επίπεδα: ανάλογα με τις ακαδημαϊκές σου επιδόσεις και τον χρόνο που διαθέτεις, μπορείς να διεκδικήσεις υποτροφίες και μειωμένα δίδακτρα, να εργαστείς στο Πανεπιστήμιο και να συμμετάσχεις σε ερευνητικά έργα για να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου.


1. Μάθε για τα ειδικά μειωμένα δίδακτρα

Ειδικά μειωμένα δίδακτρα προσφέρονται για όλα τα συμβατικά μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick. Γενικότερα, από την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημίου προσφέρονται σταθερά μειωμένα δίδακτρα που καθιστούν το Πανεπιστήμιο Frederick ίσως την πιο οικονομική επιλογή στην εγχώρια αγορά.


2. Διεκδίκησε υποτροφία

Ανάλογα με την ακαδημαϊκή σου επίδοση στο πρώτο σου πτυχίο, μπορείς να διεκδικήσεις υποτροφία για τις μεταπτυχιακές σου σπουδές σε οποιοδήποτε από τα συμβατικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick. Υποτροφίες βάσει επίδοσης μπορούν να δοθούν και ανάλογα με την επίδοσή σου σε κάθε εξάμηνο, αλλά και ανάλογα με τους όρους του προγράμματος σπουδών που θα επιλέξεις. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις την ευκαιρία να αυξήσεις το αρχικό ποσοστό υποτροφίας* ανάλογα με την επίδοσή σου στα επόμενα εξάμηνα.

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να διεκδικήσεις και κρατική υποτροφία, αφού κάθε χρόνο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει υποτροφίες για την παρακολούθηση (και) μεταπτυχιακών σπουδών.

*Τα διάφορα σχέδια υποτροφιών δεν συντρέχουν.


3. Είσαι αθλητής/τρια;

Μπορείς να διεκδικήσεις υποτροφία ύψους μέχρι και 100% ανάλογα με το αθλητικό σου επίπεδο και την αναμενόμενη προσφορά σου στις αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

φρεντ.jpg



4. Εργασία στο Πανεπιστήμιο

Μπορείς να φοιτάς και να εργάζεσαι στο Πανεπιστήμιο παράλληλα! Στο Πανεπιστήμιο Frederick ανοίγουν συχνά θέσεις εργασίας για φοιτητές και φοιτήτριες: μπορείς να εργάζεσαι παράλληλα με τις σπουδές σου και να έχεις μείωση στα δίδακτρά σου, αποκτώντας παράλληλα εμπειρία που θα σε βοηθήσει μετέπειτα στον εργασιακό σου χώρο. Φοιτητές/τριες που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες έχουν προτεραιότητα σ’ αυτές τις θέσεις εργασίας.


5. Διεκδίκησε τη συμμετοχή σου σε ερευνητικά έργα

Πέρα από τις διοικητικές θέσεις που προσφέρονται, μπορείς να διεκδικήσεις τη συμμετοχή σου σε έρευνα που εκπονούν μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου. Πολλοί/ες καθηγητές/τριες εμπλέκονται σε ερευνητικά έργα, στα οποία μπορείς να συνεισφέρεις με τριπλό κέρδος: μείωση στα δίδακτρά σου, απόκτηση νέας γνώσης στον τομέα σου και άμεση επαφή με την αγορά εργασίας. Εδώ μπορεί να συναντήσεις και τους μελλοντικούς σου εργοδότες.


6. Ευελιξία στην αποπληρωμή

Υπάρχουν πολλά σχέδια αποπληρωμής των διδάκτρων σου, τα οποία μπορείς να συζητήσεις με τις οικονομικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Μπορείς να επιλέξεις να αποπληρώνεις τα δίδακτρά σου έως και σε μηνιαίες δόσεις για όλη τη διάρκεια μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών σου.


7. Κεραίες ανεβασμένες για νέες προκηρύξεις!

Σε συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς, προσφέρονται υποτροφίες σε συγκεκριμένους τομείς και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Για παράδειγμα, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας παρέχει υποτροφίες σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση. Αυτό σημαίνει πως φοιτητές/τριες που επιλέγουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα μπορούν να διεκδικήσουν τη σχετική υποτροφία του Υπουργείου. Αυτή και πολλές άλλες υποτροφίες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, www.frederick.ac.cy. Έχε τις κεραίες σου ανεβασμένες για ό,τι νεότερο!


8. Συνδύασέ το με την εργασία σου

Τα μαθήματα των περισσότερων μεταπτυχιακών προγραμμάτων προσφέρονται απογευματινές και βραδινές ώρες. Μπορείς επίσης να επιλέξεις μερική φοίτηση (part-time study), ενώ πολλά μεταπτυχιακά προσφέρονται και σε εξ αποστάσεως μορφή. Έτσι θα έχεις την απαραίτητη ευελιξία ώστε να συνδυάσεις τη φοίτηση με οποιεσδήποτε επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις.

φρεντ.jpg



To
Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει 40 συμβατικά και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα στις 5 Σχολές του στους τομείς της Μηχανικής και Τεχνολογίας, Επιστημών Υγείας, Επιστημών Αγωγής και Φυσικής Αγωγής, Τεχνών και Επικοινωνίας, Νομικής και Διοίκησης.

O νέος κύκλος σπουδών ξεκινά στις 13 Φεβρουαρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες ή για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός), ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ