Εντοπίστηκε ο Toadzilla, ο (ίσως) βαρύτερος φρύνος στον κόσμο, και τον θανάτωσαν

«Φρύνος τέτοιου μεγέθους μπορεί να τρώει οτιδήποτε χωράει στο στόμα του», από έντομα και ερπετά, μέχρι και μικρά θηλαστικά.

Article featured image
Article featured image


Πελώριος φρύνος, τόσος ώστε οι αξιωματούχοι άγριας ζωής πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για ψεύτικο, εντοπίστηκε σε δάσος της βόρειας Αυστραλίας.

Το αμφίβιο-μαμούθ ζύγιζε 2,7 κιλά και ήταν έξι φορές μεγαλύτερο από τον μέσο φρύνο.

Το βάφτισαν «Toadzilla» (συνδυασμός των λέξεων toad (φρύνος) και Godzilla) και λόγω μεγέθους είχε την ατυχία να τον απομακρύνουν από το φυσικό του περιβάλλον - κι αργότερα να το θανατώσουν.



Όταν η δασοφύλακας Κάιλι Γρέι εντόπισε αρχικά το τεράστιο αμφίβιο ενώ βρισκόταν σε περιπολία στο Κουίνσλαντ, δεν μπορούσε να πιστέψει τα μάτια της.

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτε τόσο μεγάλο. Έμοιαζε σχεδόν με μπάλα ποδοσφαίρου με πόδια. Το ονομάσαμε Toadzilla», είπε στην αυστραλιανή τηλεόραση.

Η ομάδα της αιχμαλώτισε το Toadzilla, που πιστεύεται πως είναι θηλυκό, εκτιμώντας πως το βάρος του τον καθιστά φαβορί για νέο ρεκόρ Γκίνες, δεδομένου πως το τρέχον ρεκόρ κατέχει ο φρύνος Πρίνσεν, οικόσιτος στη Σουηδία, με βάρος 2,65 κιλά.



Σύμφωνα με την Γκρέι, η Toadzilla πιθανώς τρεφόταν με έντομα, ερπετά ακόμη και μικρά θηλαστικά. «Φρύνος τέτοιου μεγέθους μπορεί να τρώει οτιδήποτε χωράει στο στόμα του».

Η Toadzilla θανατώθηκε, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική στην Αυστραλία για τα παράσιτα, και δωρήθηκε στο μουσείο του Κουίνσλαντ.

Η Γκρέι δεν είναι σίγουρη πόσο χρονών ήταν η Toadzilla, αν και το είδος μπορεί να ζήσει έως και 15 χρόνια στην άγρια ​​φύση. Πιστεύει ωστόσο ότι «βρισκόταν τριγύρω εδώ και πολύ καιρό».

Οι φρύνοι, που εισήχθησαν στην ήπειρο το 1935, είναι ένα από τα πιο επιβλαβή πλάσματα, καθώς δεν έχουν φυσικούς θηρευτές στην Αυστραλία και τα δηλητηριώδη είδη προκαλούν χάος στους πληθυσμούς ενδημικής πανίδας. Ο αριθμός τους εκτιμάται άνω των δύο δισεκατομμυρίων ατόμων αυτή τη στιγμή.



Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ