«Σκέψου Έξυπνα: Προσοχή στον Εγκέφαλο»

Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου: Διαγωνισμός Βίντεο για μαθητές και φοιτητές.

Article featured image
Article featured image

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), καλεί όλους τους μαθητές και φοιτητές να στην Κύπρο, να θέσουν τα γρανάζια της δημιουργικότητάς τους σε λειτουργία και να ετοιμάσουν πρωτοποριακά φιλμάκια διάρκειας 3 λεπτών αναφορικά με τους τρόπους διατήρησης ενός υγιούς εγκέφαλου. Τα φιλμάκια μπορεί να επικεντρώνονται γενικά στην υγεία του εγκεφάλου με διάφορες συμβουλές ή σε συγκεκριμένη θεματολογία, π.χ., πως να φροντίζουμε την υγεία του εγκεφάλου σε κάθε στάδιο της ζωής (βρεφική ηλικία, εφηβεία, ενηλικίωση, τρίτη ηλικία), τι να αποφεύγουμε, τι να επιδιώκουμε κτλ. Οι επιλογές στη θεματολογία είναι ατελείωτες και το αποτέλεσμα εναπόκειται στη δημιουργικότητα της κάθε ομάδας.


Τα φιλμάκια μπορούν να έχουν την μορφή animation, παρουσίασης, συνέντευξης, vlog, mini movie, ακόμη και παράστασης, ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να σκεφτούν οι δημιουργοί. Η κάθε συμμετοχή θα είναι ομαδική εργασία που θα αποτελείται από 2 μέχρι 3 συμμετέχοντες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 28η Φεβρουαρίου 2023.


Ο διαγωνισμός «Σκέψου Έξυπνα: Προσοχή στον Εγκέφαλο», εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που διεξάγεται από το ΙΓΚ και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών καθώς και σε φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν έμπρακτα στην προσπάθεια ενημέρωσης για την υγεία του εγκεφάλου.


O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Brain Awareness Week, μιας εβδομάδας αφιερωμένης στην ενημέρωση του κοινού για τον εγκέφαλο και χρηματοδοτείται από τους οργανισμούς Dana Foundation και Federation of European Neuroscience Societies (FENS).


Τα πιο πρωτότυπα φιλμάκια σε κάθε ηλικιακή κατηγορία θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν σε τελετή απονομής στις 16 Μαρτίου 2023, ενώ όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube).


Οι συμμετοχές θα κριθούν με βάση την ορθότητα και εγκυρότητα των πληροφοριών για τον εγκέφαλο και την φροντίδα του εγκεφάλου καθώς και τον δημιουργικό και ευρηματικό τρόπο επικοινωνίας. Στον πιο κάτω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής, καθώς και προτεινόμενες πηγές έγκυρων πληροφοριών για τα θέματα του εγκεφάλου.

https://www.cing.ac.cy/en/news-113/news394/think_smart_2023

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ