Η Μαρί Κόντο, η γκουρού της τάξης, είπε ότι μετά το τρίτο παιδί, το σπίτι της είναι σε «αταξία»

Με τρία παιδιά στο σπίτι (και άντρα) δεν είναι εύκολα τα πράγματα (ούτε για τη Μαρί).

Article featured image
Article featured image


Η βασίλισσα της καθαριότητας Μαρί Κόντο δήλωσε ότι έχει «κατά κάποιο τρόπο εγκαταλείψει» την τακτοποίηση μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού.

Η παγκοσμίου φήμης Γιαπωνέζα, ειδική στο καθάρισμα και την οργάνωση, παραδέχτηκε ότι με τρία παιδιά να φροντίζει, το σπίτι της οικογένειάς της είναι «ακατάστατο» και η τακτοποίηση είναι πλέον λιγότερο σημαντική προτεραιότητα.

«Το σπίτι μου είναι ακατάστατο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο περνάω τον χρόνο μου είναι ο σωστός για μένα αυτήν τη στιγμή, σε αυτό το στάδιο της ζωής μου», δήλωσε στην Washington Post.



Η γκουρού της τάξης δήλωσε ότι η ζωή της έχει αλλάξει σημαντικά μετά την άφιξη του γιου της το 2021, του τρίτου κατά σειρά παιδιού της.

«Μέχρι τώρα, ήμουν επαγγελματίας του είδους, οπότε έκανα ό,τι μπορούσα για να διατηρώ το σπίτι μου πάντα τακτοποιημένο», είπε, μέσω διερμηνέα, κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού σεμιναρίου.

«Έχω κατά κάποιο τρόπο εγκαταλείψει αυτό το θέμα για έναν καλό λόγο για μένα», είπε. «Τώρα συνειδητοποιώ ότι αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό είναι να απολαμβάνω να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου στο σπίτι».

Το τελευταίο βιβλίο της Κόντο, «Marie Kondo Kurashi at Home: How to Organize Your Space and Achieve Your Ideal Life», επικεντρώνεται στην ιαπωνική έννοια του kurashi, που σημαίνει «τρόπος ζωής».



Από τότε που έγινε μητέρα τριών παιδιών, είπε ότι ο τρόπος ζωής της είχε αλλάξει και η εστίασή της είχε μετατοπιστεί από την οργάνωση στη σχεδίαση απλών τρόπων, για να φέρει την ευτυχία στα καθημερινά πράγματα.

Στο βιβλίο γράφει: «Τακτοποίηση σημαίνει να ασχοληθείς με όλα τα 'πράγματα' στη ζωή σου». Για την Κόντο, αυτό σημαίνει να αξιολογείτε τον τρόπο, με τον οποίο οργανώνετε τη ζωή σας, και να δημιουργείτε τον δικό σας ρυθμό με βάση αυτό που σας γεμίζει χαρά.

Το διάσημο πλέον KonMari, η μέθοδος τακτοποίησης της Κόντο, περιγράφηκε στο βιβλίο της του 2011, «The Life-Changing Magic of Tidying Up» (Η μαγική αλλαγή της ζωής με την τακτοποίηση). Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει την κατηγοριοποίηση αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, των βιβλίων και των συναισθηματικών αντικειμένων, ώστε να γίνει αντιληπτό αν «προκαλούν χαρά» στον ιδιοκτήτη τους.

Έκτοτε έχει μοιραστεί τις χαρές της οργάνωσης στις δύο σειρές της στο Netflix, όπου βοηθά τους ανθρώπους να «Συμμαζεύουν με τη Μαρί Κόντο», αποσυμφορίζοντας τα σπίτια τους.



Η ίδια, η οποία ζει στην Καλιφόρνια με την οικογένειά της, δήλωσε ότι δεν ασκεί πλέον πίεση στον εαυτό της να διατηρεί πάντα το σπίτι της σε τάξη. Εκείνη και ο σύζυγός της σχεδιάζουν πλέον τις μέρες τους έτσι ώστε να μπορούν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους και παράλληλα να κάνουν σημαντικές εργασίες.

«Θα συνεχίσω να κοιτάζω μέσα μου για να βεβαιωθώ ότι οδηγώ το δικό μου kurashi», δήλωσε στην Washington Post, εξακολουθώντας να καθαρίζει, αλλά να βρίσκει χρόνο για τα πράγματα που την κάνουν ευτυχισμένη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ