Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες επιφυλάσσει ο καιρός

Πώς θα διαμορφωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Article featured image
Article featured image


Σχετικά ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό 1/3 του νησιού πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικότερα και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και σε νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι χαμηλός στα ορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές είναι μέτριος έως υψηλός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ