Αστυνομικοί έριξαν κάτω, σημάδεψαν με όπλα και συνέλαβαν 13χρονο

Επειδή έπαιζε με ένα πλαστικό νεροπίστολο με την αδελφή του.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου


Ένα 13χρονο αγόρι και η μικρότερη αδελφή του έπαιζαν με νεροπίστολα σε δρόμο του Λονδίνου, κοντά στο σπίτι τους. Ξαφνικά, εμφανίστηκαν αστυνομικοί.

Στις σκηνές που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί πέταξαν το αγόρι από το ποδήλατό του, το σημάδεψαν με τα όπλα τους και του έβαλαν χειροπέδες, προτού καταλάβουν τελικά πως αυτό που κρατούσε το παιδί ήταν απλά ένα νεροπίστολο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου στο ανατολικό Λονδίνο, αλλά η αστυνομία παραδέχθηκε τώρα τις πράξεις των στελεχών της.


Τα νεροπίστολα και η αντίδραση των αστυνομικών

Ο 13χρονος κρατούσε ένα μπλε πλαστικό νεροπίστολο και έπαιζε με την αδελφή του, που είχε στα χέρια της ένα ροζ.

Αστυνομικός είπε ότι «είδε έναν άρρενα σε ποδήλατο, με προτεταμένο ένα όπλο προς ένα νερό κορίτσι» και κλήθηκαν ενισχύσεις. «Οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι σε συγκεκριμένες τακτικές, μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν οχήματα για να σταματήσουν ποδηλάτες. Αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, με αποτέλεσμα να πέσει το αγόρι από το ποδήλατό του», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία.

«Ένοπλοι αστυνομικοί βγήκαν από το αυτοκίνητο, το αγόρι συνελήφθη και του πέρασαν χειροπέδες. Γρήγορα έγινε σαφές πως δεν είχε στην κατοχή του όπλο. Αφέθηκε ελεύθερος επί τόπου», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.


«Δεν θα του είχαν φερθεί έτσι αν ήταν ένα 13χρονο λευκό αγόρι»

Το αγόρι είναι μαύρο και η μητέρα του διαμαρτύρεται πως αυτός είναι ο λόγος που είχε τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση από την αστυνομία.

«Ξέρω -και η αστυνομία το ξέρει- ότι δεν θα του φέρονταν έτσι αν ήταν ένα 13χρονο λευκό αγόρι. Και εμένα, δεν θα με είχαν περιγράψει ως επιθετική, αν δεν ήμουν μαύρη», δήλωσε η μητέρα, την οποία φώναξε γείτονας που είδε τους αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα το παιδί της.

«Ήταν μια βαθιά τραυματική εμπειρία για εκείνον, για εμένα, για όλη την οικογένεια», συμπλήρωσε η μητέρα, που δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά της, ούτε του παιδιού της.

Μάλιστα, ανέφερε πως όταν διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς, ένας από αυτούς τής είπε πως είναι τυχερή που δεν συνέλαβαν τον γιο της. «Για ποιο λόγο; Επειδή έπαιζε με ένα πλαστικό νεροπίστολο με έντονο χρώμα μαζί με την αδελφή του στον δρόμο πίσω από το σπίτι μας; Επειδή είναι ένα μαύρο αγόρι στον δρόμο;», διερωτήθηκε και κατέληξε: «Έπειτα από αυτό που έγινε, πώς να πω στα παιδιά μου ότι μπορούν να στραφούν στην αστυνομία για βοήθεια;».

ΠΗΓΗ: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ