Τύπος προσποιούνταν ότι πάθαινε καρδιακή προσβολή για να τη βγάζει τζάμπα στα μαγαζιά που έτρωγε

Να σας παίξει λίγο;

Article featured image
Article featured image

Ένας άνδρας από τη Λιθουανία που ζει μόνιμα στην Ισπανία συνελήφθη αφού προσποιούνταν ότι πάθαινε καρδιακές προσβολές προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τον λογαριασμό στα κυριλέ εστιατόρια όπου έτρωγε.

Πρόκειται για έναν άνδρα 50 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Aidas J., o οποίος φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 20 εστιατόρια, η πλειοψηφία των οποίων στην περιοχή Costa Blanca της Ισπανίας.

Αφού απολάμβανε το φαγητό και τα ποτά του, λίγο πριν ζητήσει τον λογαριασμό για να πληρώσει κρατούσε το στήθος του και «λιποθυμούσε» στο πάτωμα.

aidas.jpg



Ο άνδρας συνελήφθη τον περασμένο μήνα αφού επιχείρησε να φύγει από ένα εστιατόριο χωρίς να πληρώσει ακολουθώντας την ίδια πρακτική. Αυτό ήταν το 20ό τέτοιο περιστατικό μέσα σε έναν χρόνο, κάνοντας τον άνδρα γνωστό στην τοπική αστυνομία, δήλωσε στο Insider εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας του Αλικάντε.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, λοιπόν, ο Λιθουανός βρισκόταν στο El Buen Comer, ένα εστιατόριο στο Αλικάντε, απολαμβάνοντας παέγια θαλασσινών και μερικά σφηνάκια ουίσκι, όταν το προσωπικό του έφερε τον λογαριασμό που ανερχόταν στα 34,85 ευρώ.

Όταν ο σερβιτόρος έφυγε από το τραπέζι, σηκώθηκε και προσπάθησε να φύγει, αλλά τον σταμάτησαν και τον ειδοποίησαν ότι έπρεπε ακόμα να πληρώσει τον λογαριασμό. Εμφανώς αναστατωμένος, ο απατεώνας είπε ότι επρόκειτο να πάρει τα χρήματα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του, αλλά το προσωπικό δεν τον άφησε να φύγει. Ήταν σε αυτό το σημείο που άρχισε να προσποιείται καρδιακή προσβολή.

«Έπαιζε θέατρο, προσποιήθηκε ότι λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα», δήλωσε ο μάνατζερ του El Buen Comer.

Το προσωπικό του εστιατορίου δεν πείστηκε από την «καρδιακή προσβολή» και αντί να καλέσει ασθενοφόρο, ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ο φαινομενικά άρρωστος άνδρας κάλεσε για ιατρική βοήθεια, αλλά αυτό που δεν κατάλαβε ήταν ότι οι αστυνομικοί τον είχαν ήδη αναγνωρίσει από τις «επιδρομές» του σε άλλα εστιατόρια στο Αλικάντε.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο 50χρονος είναι γνωστός μεταξύ των ιδιοκτητών εστιατορίων στην Κόστα Μπλάνκα, ενώ φωτογραφίες του είχαν κυκλοφορήσει στα τοπικά εστιατόρια ώστε να είναι ενήμερο το προσωπικό για το τι κάνει. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Αλικάντε τον Νοέμβριο του 2022 και έκτοτε έχει γίνει διάσημος.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας του Αλικάντε επιβεβαίωσε στο Insider ότι ο άνδρας συνήθιζε να δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο: «Συνελήφθη πολλές φορές στην πόλη του Αλικάντε. Ο τρόπος δράσης του ήταν πάντα ο ίδιος», είπε.

Πάντως, τις περισσότερες φορές τη βγάζει καθαρή παραλείποντας τον λογαριασμό, ενώ δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ούτε η εμπλοκή της αστυνομίας. Πάντα χαμογελά όταν τους βλέπει, πιθανότατα επειδή ξέρει ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά για να τον σταματήσουν και δεν τον πειράζει να περάσει μια ή δύο νύχτες στη φυλακή πριν συνεχίσει τη ρουτίνα της απάτης.

Αφού ξεγέλασε δεκάδες εστιατόρια με τα ψεύτικα εμφράγματά του, ο απατεώνας μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη ποινή. Επειδή οι λογαριασμοί που συνήθως προσπαθεί να παραλείψει είναι σχετικά μικροί –μερικές δεκάδες ευρώ– τα εγκλήματά του θεωρούνται ήσσονος σημασίας, οπότε οι ποινές δεν είναι μεγάλες. Τις περισσότερες φορές, απλώς περνά μια νύχτα πίσω από τα κάγκελα, κάτι που δεν φαίνεται να τον ενοχλεί. Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων σχεδιάζουν να συνεργαστούν και να υποβάλουν κοινή καταγγελία που θα μπορούσε να οδηγήσει τον άνδρα σε φυλάκιση έως και δύο ετών.

Με πληροφορίες από Odditycentral, Insider, New York Post

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ