Ο 62χρονος Κύπριος που έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα ποτήρια κρασιού στο κεφάλι

Έσπασε το περσινό ρεκόρ ενός άλλου Κυπρίου, ο οποίος είχε ισορροπήσει 270 ποτήρια.

Article featured image
Article featured image


Την ημέρα, ο 62χρονος Αριστοτέλης Βαλαωρίτης εργάζεται ως σύμβουλος ασφαλείας, αλλά τα βράδια απαντά στην αληθινή του κλήση – ισορροπώντας γυάλινα ποτήρια στο κεφάλι του ενώ χορεύει.

Ο Αριστοτέλης ασχολείται επαγγελματικά με το «glass dancing» από το 1995, διασκεδάζοντας χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο σε εστιατόρια και εκδηλώσεις.

Έχοντας κατακτήσει αυτήν την παραδοσιακά κυπριακή δεξιότητα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Αριστοτέλης έδειξε πρόσφατα το ταλέντο του σπάζοντας το ρεκόρ για τα περισσότερα ποτήρια κρασιού που έχουν ισορροπηθεί σε κεφάλι.

Ισορρόπησε συνολικά 319, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 270, που είχε σημειώσει πέρυσι ο Ντίνος Κκάντη.

Εννέα δίσκοι με ποτήρια κρασιού
, που ζύγιζαν συνολικά πάνω από 30 κιλά, τοποθετήθηκαν ένας-ένας στο κεφάλι του Αριστοτέλη, με τον ίδιο να χορεύει και να διασκεδάζει το πλήθος ανάμεσά τους.

Αφού τοποθετήθηκε ο τελευταίος δίσκος με ποτήρια από πάνω, όχι μόνο τα κράτησε ισορροπημένα για υπερδιπλάσιο από τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο (10 δευτερόλεπτα), αλλά επίσης κινήθηκε και χόρευε απαλά ενώ το έκανε.



«Μου αρέσει να το κάνω», είπε. «Βλέπω τα πρόσωπα των θεατών γεμάτα ένταση και αγωνία σαν να βλέπουν ταινία».

Ο Αριστοτέλης προετοιμάστηκε για αυτή την προσπάθεια εκπαιδεύοντας τον λαιμό του να είναι «εξαιρετικά δυνατός». Μία από τις ασκήσεις του περιελάμβανε να κρεμάσει ένα βαρέλι άμμου 50 κιλών από ένα δέντρο και να το ισορροπήσει στο κεφάλι του για πέντε λεπτά την ημέρα.


Μετά την κατάρριψη αυτού του παγκόσμιου ρεκόρ, ο Αριστοτέλης σχεδιάζει να θέσει σύντομα άλλα δύο

Όταν ο Αριστοτέλης άρχισε να μαθαίνει για πρώτη φορά πώς να ισορροπεί τα ποτήρια στο κεφάλι του, χρησιμοποιούσε τα παλιά ποτήρια νερού της γιαγιάς του και αφού τα έσπασε όλα, αγόρασε τα δικά του για να συνεχίσει να ασκείται.

Αν και είναι πλέον ειδικός, δεν είναι ασυνήθιστο να συμβαίνουν ατυχήματα κατά τη διάρκεια της πράξης του. «Έχω σπάσει ποτήρια πολλές φορές», παραδέχτηκε.

«Το 10% είναι λάθος μου, το 10% είναι λάθος του βοηθού μου και το 80% είναι οι θεατές που καλούμε να μου βάλουν ένα ποτήρι στο κεφάλι».

Μετά την κατάρριψη αυτού του παγκόσμιου ρεκόρ, ο Αριστοτέλης σχεδιάζει να θέσει σύντομα άλλα δύο: τα περισσότερα ποτήρια ισορροπημένα στο κεφάλι σε μία στοίβα και τα περισσότερα ποτήρια ουίσκι ισορροπημένα στο κεφάλι.

Κανένα από τα δύο ρεκόρ δεν έχει νυν κάτοχο
, αλλά ο Αριστοτέλης είναι σίγουρος ότι μπορεί να καλύψει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να πετύχει και τα δύο (25 ποτήρια για το πρώτο και 270 για το δεύτερο).

«Θέλω να αποδείξω σε όλους ότι μπορώ ακόμα να το κάνω και μου αρέσει η πρόκληση», είπε.

«Αισθάνομαι χαρούμενος που σε αυτή την ηλικία, τίποτα δεν είναι αδύνατο… οπότε μην τα παρατάς ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ