Γυναίκα κατηγορείται ότι σκότωσε τρεις ανθρώπους αφού τους σέρβιρε δηλητηριώδη μανιτάρια

Μεταξύ των ατόμων ήταν και τα πρώην πεθερικά της.

Article featured image
Article featured image


Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απήγγειλε κατηγορίες σε μια 49χρονη γυναίκα για τη δολοφονία τριών ηλικιωμένων ατόμων, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι τα εν λόγω άτομα πέθαναν αφού έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια σε μεσημεριανό γεύμα που παρέθεσε η γυναίκα.

Η 49χρονη Έριν Πάτερσον είχε σερβίρει στην οικογένεια γεύμα, μετά το οποίο τρία άτομα, στο οποία περιλαμβάνονταν και τα πρώην πεθερικά της, αρρώστησαν και πέθαναν. Ένα τέταρτο άτομο επέζησε.


Οι τοξικολογικές εκθέσεις δείχνουν ότι τα θύματα κατανάλωσαν δηλητηριώδη μανιτάρια. Η 49χρονη που προφυλακίστηκε σήμερα και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή, υποστηρίζει ωστόσο, ότι είναι αθώα. Έχει δηλώσει ότι δεν δηλητηρίασε σκόπιμα τους καλεσμένους της στο γεύμα στην πόλη Leongatha της Βικτώριας στις 29 Ιουλίου.

Ο πρώην σύζυγός της είχε επίσης, προσκληθεί στο οικογενειακό γεύμα, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει την τελευταία στιγμή.

Εκτός από τις τρεις κατηγορίες για φόνο, τής απαγγέλθηκαν επίσης πέντε κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας – δύο που αφορούσαν το γεύμα στις 29 Ιουλίου φέτος και τρεις που σχετίζονται με ξεχωριστά περιστατικά το 2021 και το 2022, όταν ένας 48χρονος άνδρας αρρώστησε μετά από γεύματα που παρέθεσε η ίδια.

Η Γκέιλ και ο Ντον Πάτερσον και η Χέδερ Γουίλκινσον, αδελφή της Γκέιλ, πέθαναν στο νοσοκομείο. Ο σύζυγος της Χέδερ, Ίαν, βρήκε από το νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο και εξακολουθεί να αναρρώνει αφού πέρασε σχεδόν δύο μήνες στο νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία.

ericmushrooms0.png



Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφερε ότι η γυναίκα είχε πει στην αστυνομία ότι δεν σκόπευε να δηλητηριάσει τους καλεσμένους της και ότι είχε νοσηλευτεί και η ίδια μετά το γεύμα. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το γεύμα λόγω πόνων στο στομάχι, της έβαλαν ορό και της έδωσαν φάρμακα για να την προφυλάξουν από ηπατική λοίμωξη. Στην οικογενειακή συνάθροιση φέρεται να ήταν και τα δύο παιδιά της γυναίκας, τα οποία όμως έφαγαν διαφορετικό γεύμα.

Η 49χρονη υποστηρίζει ότι σέρβιρε μια πίτα με μοσχαρίσιο κρέας Wellington χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από μανιτάρια που αγόρασε από ένα σούπερ μάρκετ και αποξηραμένα μανιτάρια που αγόρασε από ένα ασιατικό παντοπωλείο μήνες νωρίτερα.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ