Ο Τραμπ δεν ήταν ο μόνος ηγέτης που είχε «φαεινές» ιδέες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Όταν ο Ντόναλντ φέρεται να διερευνούσε την κατάποση απολυμαντικών για την καταπολέμηση της Covid-19, ο Μπόρις Τζόνσον είδε ένα βίντεο στο YouTube και το… τερμάτισε.

Article featured image
Article featured image


Κάπου στο 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είχε προτείνει στους συμβούλους του να διερευνήσουν αν η κατάποση απολυμαντικών βοηθά στην καταπολέμηση της Covid-19.

Χθες, αποκαλύφθηκε πως ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, το… τερμάτισε, ρωτώντας επιστήμονες αν ένα πιστολάκι μαλλιών θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό SARS-CoV-2.

Η αποκάλυψη προκύπτει από την κατάθεση που υπέβαλε στη δικαιοσύνη ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, στο πλαίσιο της δημόσιας έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας

Ο τότε ειδικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού ισχυρίζεται στην κατάθεσή του πως ο Μπόρις Τζόνσον μοιράστηκε «ένα βίντεο κάποιου που χρησιμοποιούσε ειδικό πιστολάκι στη μύτη του για να σκοτώνει την Covid και ρώτησε τον επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, και τον αρχίατρο, Κρις Γουίτι, τι άποψη είχαν».

Πλέον, η ερώτησή του αυτή έγινε viral και έρχεται να δέσει με την «απρόσεκτη» -όπως την αποκαλεί ο Κάμινγκς- αντιμετώπιση του ιού από τον πρώην πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι πια διαθέσιμο στο YouTube διότι η πλατφόρμα το κατέβασε.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, έχουν ακουστεί ιδιαίτερα αρνητικές μαρτυρίες πρώην συνεργατών του Τζόνσον όσο αυτός κατοικοέδρευε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς κατέθεσε πως ο τότε πρωθυπουργός ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτος», ενώ η πρώην αντιπρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου, Χέλεν ΜακΝάμαρα, κατήγγειλε «τοξικό περιβάλλον» που, όπως είπε, δημιουργούσε ο Κάμινγκς με την ανοχή του Μπόρις Τζόνσον.




Με πληροφορίες από euronews, afp

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ