Ηλιοφάνεια, σκόνη και κρύο στο καιρικό «μενού»

Από βροχή τίποτα.

Article featured image
Article featured image


Ασθενής υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 3-4 μποφόρ και αργότερα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις, για να καταστεί κατά το δεύτερο μισό της νύχτας κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με τάση σταδιακής εξασθένησης κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.


Πηγή: kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ