Βροχερά προβλέπονται τα πρωινά του σ/κ

Τα βράδια μάλλον θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε πιο άνετα.

Article featured image
Article featured image


Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το Αιγαίο προς δυτική Τουρκία επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό/βορειοδυτικό 1/3 του νησιού ενώ νωρίς το πρωί, μεμονωμένες βροχές δεν αποκλείονται και στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους νωρίς το πρωί, πιθανόν να είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και στα παράλια στα 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά εντάσεως 3-4 μποφόρ, για να εξασθενήσουν προοδευτικά στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Κυριακή
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά πιο αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα
, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την
Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ
, αναμένονται αρχικά ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές ενώ κατά το δεύτερο μισό της νύχτας ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.



Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ