Κάνε οικονομικές διακοπές… off season!

Τώρα έχεις και την επιλογή και την εξυπηρέτηση.

Article featured image
Article featured image

Βλέπεις τις αναρτήσεις των φίλων σου στο instagram κατακαλόκαιρα, τις υπέροχες παραλίες και τα ξωτικά νησιά και σκέφτεσαι πως εσύ είναι αδύνατον να τα καταφέρεις.

Τα οικονομικά σου στενεύουν μέρα με τη μέρα, ο μισθός σου είναι χαμηλός και οι προτεραιότητές σου άλλες αυτή την περίοδο της ακρίβειας.

Όμως, έχεις επιλογή. Μην αφήσεις το οικονομικό και τις φοβίες σου να χαλάσουν τις διακοπές σου. Μπορείς να προγραμματίσεις ένα ταξίδι την ενδιάμεση περίοδο, πριν από τη μεγάλη κάθοδο των τουριστών.

Ταξιδεύοντας λίγο πριν ή μετά την περίοδο αιχμής σημαίνει ότι θα απολαμβάνεις όλα τα καλά των διακοπών χωρίς το βάρος της ακρίβειας.

Σίγουρα το ξέρεις. Είναι δύσκολο να πετύχεις καλή προσφορά για τις διακοπές σου όταν η ζήτηση είναι στα ύψη. Δοκίμασε την ενδιάμεση περίοδο, πριν ή μετά τις τουριστικές περιόδους αιχμής, όταν τα ναύλα και οι τιμές των ξενοδοχείων παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Είναι σχεδόν απίθανο να μην προλάβεις να κάνεις κράτηση για ξενοδοχείο και αεροπορική πτήση κατά την ενδιάμεση περίοδο, οπότε θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις προσφορές και να πετύχεις κρατήσεις σε εκπληκτικές τιμές.

Επιπλέον, σε περίπτωση που θα διαμένεις σε μικρότερο ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, ο ιδιοκτήτης ίσως και να είναι πιο φιλόξενος, ακόμη και πιο ανοικτός στο ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης της τιμής.


4 πλεονεκτήματα των ταξιδιών εκτός τουριστικής περιόδου


Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν αποτελεί το μοναδικό πλεονέκτημα των ταξιδιών κατά τις ενδιάμεσες περιόδους. Ακολουθούν άλλα τέσσερα σημαντικά οφέλη:


Δεν γίνεται το αδιαχώρητο.

Όταν υπάρχει λιγότερος κόσμος οι διακοπές είναι πιο ευχάριστες. Απλώνεις άνετα την πετσέτα σου στην παραλία ή κυκλοφορείς στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης χωρίς να χρειάζεται να αποφεύγεις τα μπουλούκια των τουριστών. Επίσης, αποφεύγεις τις τεράστιες ουρές σε αξιοθέατα και άλλες δραστηριότητες.


Μπορείς με την άνεσή σου να επιλέξεις εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Οι κρατήσεις στα δημοφιλή εστιατόρια και ξενοδοχεία συνήθως γίνονται νωρίτερα για τις περιόδους αιχμής, ωστόσο επιλέγοντας την ενδιάμεση περίοδο για τις διακοπές σου αποφεύγεις τον μεγάλο ανταγωνισμό στις προσφορές για μέρη με περιορισμένη χωρητικότητα.


Καλύτερη εξυπηρέτηση.

Όταν οι τουριστικοί προορισμοί είναι γεμάτοι κόσμο, τα άτομα που εργάζονται είναι σίγουρα πιεσμένα. Σε fringe περιόδους οι σερβιτόροι ή οι ξεναγοί είναι πιο υπομονετικοί. Ακόμη οι ντόπιοι πιθανόν και να συμπεριφέρονται καλύτερα στους τουρίστες.


Έχεις την επιλογή να κάνεις περισσότερα.

Από τη στιγμή που ξοδεύεις λιγότερα σε αεροπορικά ναύλα και ξενοδοχεία και σε εστιατόρια, θα σου περισσεύουν περισσότερα χρήματα για να ξοδέψεις σε άλλες δραστηριότητες αναψυχής.


Αν ψάχνεις τρόπους για να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο τον προϋπολογισμό σου, οι διακοπές κατά την ενδιάμεση περίοδο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσεις με την ψυχή σου ό,τι σου προσφέρεται: χαμηλότερες τιμές, λιγότερος κόσμος, περισσότερες επιλογές και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.


Και βέβαια μην ξεχάσεις να εμπιστευτείς την Aegean και τις Mastercard κάρτες της από την Τράπεζα Κύπρου.

travelfj.png



Μπορείς να επιβιβαστείς σε έναν κόσμο γεμάτο ταξίδια, ξεχωριστές εμπειρίες και μοναδικά προνόμια. Με κάθε αγορά που πραγματοποιείς με την Aegean Mastercard συγκεντρώνεις μίλια, τα οποία προστίθενται στον Miles+Bonus λογαριασμό σου και μπορείς να τα εξαργυρώσεις σε ταξίδια, στο δίκτυο της AEGEAN, της Olympic Air ή της Star Alliance.


Μάθε περισσότερα εδώ: https://www.bankofcyprus.com/home-gr/cards/idiotes/credit/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ