Απόψε αναμένεται η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα

Το τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση.

Article featured image
Article featured image


Πορτοκαλί προειδοποίηση εκδόθηκε από το τμήμα Μετεωρολογίας σήμερα το μεσημέρι, η οποία θα τεθεί σε ισχύ απόψε, στις 22:00 μέχρι τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση απόψε θα επικρατήσουν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ενώ στο Τρόοδος ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κοντά στους μείον 10 βαθούς Κελσίου.



Απόψε, αναμένεται επίσης η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα, αναφέρει το Kitasweather, αφού ο συνδυασμός της πολύ ψυχρής αέριας μάζας, κυρίως αίθριου καιρού και εξασθενημένων ανέμων, θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να πέσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.


Αναλυτικά το Δελτίο Καιρού από το Kitasweather:

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στην περιοχή του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί έντονος παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται και στο εσωτερικό.

Αύριο Πέμπτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται λίγες τοπικές ελαφριές βροχές κυρίως στο ανατολικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά, με τα φαινόμενα να είναι υπό την μορφή χιονιού στα ορεινά/ημιορεινά από τα περίπου 400 μέτρα και άνω ενώ αργά το απόγευμα, νιφάδες χιονιού ή χιονόνερο μπορεί να παρατηρηθούν μέχρι και περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Τοπικά οι χιονοπτώσεις από την κορυφή του Τροόδους και ανατολικότερα θα είναι πυκνές. Οι όποιες χιονοστρώσεις θα είναι περιορισμένες από τα υψηλότερα ημιορεινά και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στην περιοχή του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ωστόσο αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού και μετά τα μεσάνυχτα και στο ανατολικό 1/2 του νησιού αναμένεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από τα περίπου 350 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα, μέχρι και περίπου τα 200 μέτρα τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού. Οι χιονοπτώσεις κυρίως στην οροσειρά του Πενταδακτύλου πιθανόν να είναι πυκνές κατά τις αυγινές ώρες. Τοπικά αναμένονται χιονοστρώσεις, οι οποίες θα είναι περιορισμένες κυρίως από τα 400 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί έντονος παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται και στο εσωτερικό.

Την
Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και στο ανατολικό/βορειοανατολικό 1/2 του νησιού μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά κυρίως στο ανατολικό/βορειοανατολικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και οροσειρά του Πενταδακτύλου ενώ χιονόνερο ή νιφάδες χιονιού δεν αποκλείονται και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού νωρίς το πρωί. Προοδευτικά, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά/ημιορεινά ενώ σε πεδινές περιοχές αναμένεται βροχή. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα συνεχίσουν να δίνουν μεμονωμένες χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά από τα περίπου 400 μέτρα και άνω και ελαφριές βροχές στα πεδινά κυρίως στο βορειοανατολικό 1/3 του νησιού.

To ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee κυμαίνεται από 60-65 εκατοστά ενώ στη Χιονίστρα το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 75-90 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ