Θα ταξίδευες στην άλλη άκρη του κόσμου για να μετράς πιγκουίνους και να ζεις χωρίς Wi-Fi;

Το νοτιότερο ταχυδρομείο του κόσμου γιορτάζει φέτος τα 80χρονά του και ψάχνει τους ιδανικούς υποψήφιους να το στελεχώσουν, αναθέτοντάς τους μερικές ενδιαφέρουσες δουλειές.

Article featured image
Article featured image


Αν δεν σε πειράζει να μην έχεις σύνδεση στο ίντερνετ και σήμα στο κινητό, είσαι εντάξει με το να ζεις χωρίς τρεχούμενο νερό και καζανάκι και αγαπάς το κρύο, διψάς για περιπέτεια και πιγκουίνους τότε ίσως το «UK Antarctic Heritage Trust» να έχει την ιδανική δουλειά για σένα.

Το «γραφείο» είναι στο Πορτ Λοκρόι, στο νησί Γκουντιέ στην Ανταρκτική. Το Πορτ Λοκρόι ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Τάμπαριν, μιας μυστικής αποστολής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σηματοδότησε την έναρξη της βρετανικής επιστημονικής έρευνας στην ήπειρο και φέτος γιορτάζει ογδόντα χρόνια λειτουργίας. Εκεί οι πέντε εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν την πιο ιδιαίτερη εποχιακή δουλειά που υπάρχει για σχεδόν μισό χρόνο: να λειτουργήσουν το νοτιότερο ταχυδρομείο του κόσμου και το μαγαζί με σουβενίρ που λειτουργεί στο σημείο.



Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν λίγη δουλειά, καθώς οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού είναι μια αποικία κάποιων χιλιάδων πιγκουίνων γκεντού, οι οποίοι δεν φημίζονται για την πυκνή τους αλληλογραφία. Όμως στο σημείο, τους καλοκαιρινούς μήνες του νότιου ημισφαιρίου, καταφθάνουν σχεδόν καθημερινά πλοία με τουρίστες που στέλνουν καρτ ποστάλ στους αγαπημένους τους, αγοράζουν σουβενίρ και ξεναγούνται στο μικρό μουσείο του νησιού. Στη λίστα με τα κριτήρια εργασίας συμπεριλαμβάνονται τα τυπικά προσόντα για τη διαχείριση περίπου 18 χιλιάδων τουριστών στη διάρκεια των πέντε μηνών αλλά και σημαντική φυσική και πνευματική αντοχή στις αντίξοες συνθήκες, στη σκληρή δουλειά και στην ελάχιστη επικοινωνία με τους αγαπημένους τους με αμοιβή που κυμαίνεται από 1.310 ως τις 1.890 λίρες (περίπου 1.500-2.150 ευρώ) τον μήνα.

Πέρα από τις ξεναγήσεις, την αλληλογραφία και τη διαχείριση του καταστήματος με τα σουβενίρ οι εργαζόμενοι θα πρέπει καθημερινά να γράφουν μπλογκ για τις εμπειρίες τους, να κουβαλάνε βαριά μπιτόνια με νερό, να εκχιονίζουν και φυσικά να κάνουν καταμετρήσεις στον πληθυσμό των πιγκουίνων ανάμεσα σε μια σειρά από άλλα ιδιαίτερα καθήκοντα που επιβάλλονται από τις συνθήκες.

Για αυτό η διαδικασία επιλογής συμπεριλαμβάνει ακόμα και ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις με σκοπό να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα των ενδιαφερόμενων.



Παρά την απαιτητικότητα των θέσεων όμως, το UK Antarctic Heritage Trust δήλωσε, σύμφωνα με τους Times, πως πέρυσι το ενδιαφέρον για εργασία στην Ανταρκτική ήταν πρωτοφανές. Ανάμεσα στις χιλιάδες αιτήσεις πέρυσι επιλέχθηκαν τέσσερις Βρετανίδες οι οποίες πρόκειται να αποχωρήσουν στο τέλος Μαρτίου.

Φέτος εκτός από τις θέσεις που αφορούν τη διαχείριση των επισκεπτών, το UK Antarctic Heritage αναζητά και ξυλουργούς οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Ανταρκτική για να συντηρήσουν τα ιστορικά κτίρια της βρετανικής βάσης στο νησί Γκουντιέ. Η αμοιβή θα αγγίζει τις 6.000 λίρες.

Οι αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας στη βάση ολοκληρώνονται στις 26 Μαρτίου
. Οι αιτήσεις για τους ρόλους του ξυλουργού συντήρησης κλείνουν στις 13 Απριλίου.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά
, ενώ όσοι επιλεγούν θα κληθούν σε διήμερη εκδήλωση επιλογής στο Νορθάμπτονσαϊρ πριν από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέιμπριτζσαϊρ.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ζήσουν και θα εργαστούν στο Πορτ Λόκροι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ οι ξυλουργοί συντήρησης θα φτάσουν στην περιοχή τον Ιανουάριο του 2024 για έξι έως οκτώ εβδομάδες.



Μπορείτε να κάνετε αίτηση εργασίας ΕΔΩ.


Πηγή: protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ